Povești de mămici

A ascultat sfaturile de pe un grup de mamici si a nascut un copil mort la aproape 45 de saptamani de sarcina | Demamici.ro

„Mi-am spalat singura creierul cu sfaturile primite pe internet”. O femeie a nascut la 44 de saptamani si 5 zile, un copil mort. Judith, in varsta de 28 de ani, si-a facut un plan de nastere diferit.

A ascultat sfaturile de pe un grup de mamici si a nascut un copil mort. A vrut sa evite orice interventie a doctorilor si a moaselor si a decis sa-si aduca pe lume copilul acasa, intr-o cada. A vorbit despre acest lucru cu sotul si o prietena apropiata, insa nu si-a dezvaluit planul in fata familiei si a altor cunostinte intrucat a stiut ca nu va primi sustinere.

In schimb, Judith (care nu a vrut sa-si faca public numele complet) s-a informat din mediul online. A intrat pe forum-uri, grupuri private de mamici, cursuri online care o invatau tot ce trebuia sa stie despre corpul sau si despre bebelusul pe care il va aduce pe lume.

A intrat intr-o comunitate de mamici in care povestile despre nasterile usoare acasa primau. Astfel, femeia a primit incurajari si cand a intrat in travaliu, cu cateva saptamani dupa depasirea termenului. Judith a scris pe grup si le-a spus mamicilor ca a pierdut dopul gelatinos. A primit incurajari.

Mamele de acolo i-au spus sa aiba incredere in ea, in forta propriului corp, in reusita. I-au spus sa se bazeze pe intuitie. Asa ca Judith a intrat in travaliu. S-a plimbat, a dansat cu orele, a stat scufundata intr-o cada/ piscina pe care o avea pregatita in casa. A ascultat muzica, in timp ce prietena ei ii masa spatele.

„Chiar fac asta!” isi spunea femeia. Corpul ei reactiona cum citise in povestile de pe internet. Pana cand… nu a mai fost asa.

Vezi si: Placenta calcifiata. O mama a reusit sa-si salveze bebelusul la timp | Demamici.ro

A ascultat sfaturile de pe un grup de mamici si a nascut un copil mort

Durerea a crescut foarte mult, iar durata dintre contractii s-a micsorat. Dupa 10 ore de travaliu, femeia a inceput sa vomite. S-a panicat. A incercat sa monitorizeze bataile inimii copilului, insa nu putea sa stea nemiscata suficient timp cat sa se inregistreze citirea.

Membranele i s-au rupt, insa lichidul nu era transparent, asa cum ar trebui, ci era plin de meconiu (primul scaun al bebelusului). Stia, din ceea ce citise ca bebelusul poate muri daca inhaleaza meconiu in uter. Acela a fost momentul in care Judith si-a rugat sotul s-o duca la spital. Era prea tarziu… copilul murise.

Dupa 9 luni de la pierderea copilului, Judith a acceptat sa-si impartaseasca povestea cu cei de la nbcnews.com.

„Nu mai suport vina. Inainte sa nasc ma gandeam cum va suna povestea nasterii mele. Voiam sa fie la fel de „tare” ca a lor (n.r. – a mamelor care au nascut acasa si care si-au spus povestile pe grupul de suport)”, a spus femeia.

In general, in cazul in care femeia nu intra in travaliu pana in saptamana 42 de sarcina, doctorul recomanda inducerea travaliului sau face o programare pentru cezariana, in functie de starea pacientei.

La aproape 45 de saptamani de sarcina, copilul se afla in suferinta fetala, lucru demonstrat si de prezenta meconiului. In general, aspiratia de meconiu apare cand sarcina depaseste termenul, cand mama are un stil de viata nenasatos (este fumatoare), cand nasterea se produce dificil, cand exista afectiuni precum diabetul sau hipertensiunea arteriala.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână