4 tineri, refuzati de angajatori pe motiv ca au sindromul Down, si-au deschis propria afacere. Lectie de viata | Demamici.ro

4 prieteni cu sindromul Down si-au deschis propria afacere. In foarte multe situatii, persoanele care sufera de anumite afectiuni, mai mult sau mai putin grave, sunt marginalizate, le este dificil sa se integreze in societate, sa-si faca prieteni sau sa-si gaseasca un loc de munca.

Angajatorii sunt reticenti cand vine vorba despre angajarea unor persoane cu probleme de sanatate. 4 prieteni, cu sindromul Down, au simtit pe propria piele ce inseamna sa fii discriminat din cauza bolii. In loc sa se descurajeze, cei patru argentineni au pus bazele propriei afaceri.

Si pentru ca aveau abilitati pe care niciun angajator nu le-ar fi pus cu adevarat in valoare, barbatii au deschis o pizzerie cu serviciu de catering. „Los Perejiles” si-au spus si s-au specializat in petreceri si evenimente.

4 prieteni cu sindromul Down si-au deschis propria afacere

Afacerea a fost pusa pe picioare in 2016, iar obiectivul celor 4 prieteni de a demonstra lumii intregi ca persoanele cu sindromul Down sunt capabile si au calitati care pot fi fructificate in mediul de afaceri a fost atins.

Afacerea s-a dovedit una prospera. Mai mult decat atat, cei 4 tineri au angajat persoane cu aceleasi probleme de sanatate. Pizzeria, cu capacitate de 600 de persoane, are angajati 20 de tineri.

Mama unuia dintre prieteni le-a fost alaturi tot timpul. I-a incurajat si i-a ajutat astfel incat totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Intr-un singur an, cei 4 prieteni au reusit sa organizeze nenumarate evenimente si sa furnizeze pizza la petreceri, nunti sau evenimente private.

Persoanele cu handicap, subestimate de angajatori

De regula, angajatorii ofera locuri de munca persoanelor cu handicap daca primesc beneficii din partea statului. Chiar si in aceste conditii, persoanelor bolnave nu li se ofera responsabilitati compatibile cu abilitatile si capacitatile lor.

Citeste si: Cristina Balan, mamica de gemeni cu Sindrom Down: „Ii pup toata ziua. Si in talpa, si pe crestet, si pe spate si maini”

Din nefericire, persoanele cu afectiuni sunt considerate mai putin pregatite sa se descurce la locul de munca, chiar daca multe dintre ele s-ar putea dovedi extrem de valoroase in campul muncii. Initiativa celor 4 tineri argentineni este o adevarata lectie de viata.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

2 săptămâni