Știri interne

14 copii din Roman au ajuns la spital după ce au mâncat pastile expirate. Au crezut că sunt bomboane | Demamici.ro

14 copii din Roman au ajuns la spital după ce au mâncat pastile expirate. Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, ar fi găsit o pungă cu pastile expirate într-un coș de gunoi, în timp ce se jucau pe stradă. Au crezut că sunt bomboane, le-au împărțit și le-au mâncat. La scurt timp, unii dintre ei au început să se simtă rău, acuzând dureri abdominale și stare de vomă. Mamele copiilor, speriate că cei mici ar putea păți ceva grav, au sunat la 112.

Mai multe ambulanțe au ajuns astfel pe strada Fabricii din Roman. Mamele au povestit cadrelor medicale că cei mici au mâncat medicamente homeopate pe care le-au găsit într-un coș de gunoi, crezând că sunt bomboane, informează news.ro.

14 copii din Roman au ajuns la spital după ce au mâncat pastile expirate. Copiii au fost transportați la Spitalul Județean Roman

Copiii au ajuns la secția de Pediatrie a Spitalului Județean Roman, unde au fost consultați și li s-a pus diagnosticul de intoxicație cu medicamente, potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, Andreea Trifan. După ce au fost ținuți sub observație, copiii au fost externați. Medicamentele pe care le-au ingerat erau pastile expirate din anii 2016, 2017, 2018 care fuseseră puse într-o pungă și aruncate la gunoi.

Potrivit legislației, medicamentele și suplimentele expirate trebuie predate la farmacie pentru a fi distruse.

Siropul e dulce, dar nu lipsit de pericole! Doi frați din Botoșani au ajuns și ei la spital după ce s-au intoxicat cu paracetamol sirop

Doi copii din Botoșani au fost transferați de urgență la spitalul din București, după ce s-au intoxicat cu paracetamol sirop pentru copii.

O fetiță de 5 ani și frățiorul ei în vârstă de 2 ani au mers în vizită la bunici, iar acolo au găsit o sticlă cu paracetamol sirop.

O clipă de neatenție a adulților ar fi putut să conducă la o tragedie. Copiii au desfăcut sticluța cu sirop, aflată la îndemână, și au început să bea din ea. Gustul dulce, fructat, al medicamentului i-a făcut să termine flaconul. Citește continuarea articolului aici!

Serviciul Toxapel – Servicii de urgență pentru intoxicații copii

Dacă bănuiți că cel mic a ingerat un medicament/ substanță chimică/ sodă caustică/ acizi etc puteți apela serviciul TOXAPEL. Acesta este un serviciu telefon de urgență care ține de departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

TOXAPEL funcţionează 24 de ore din 24 şi acoperă întreg teritoriul ţării, putând fi apelat de la orice telefon fix, public sau mobil.

Numerele la care specialiştii serviciului TOXAPEL vă stau la dispoziţie 24 de ore din 24 sunt :

(021) 210.61.83

(021) 210.62.82

Numerele de telefon sunt cu tarif normal Romtelecom.

FOTO SIMBOL: istock

Vezi și: O fetiță de 3 ani din Suceava a ajuns pe mâinile medicilor după o supradoză de sirop. Mama se afla în altă cameră | Demamici.ro

Vezi și: Doi frați din Botoșani, în stare gravă după ce s-au intoxicat cu paracetamol | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână