Zece bebeluși născuți de o femeie din Africa de Sud la 29 de săptămâni de sarcină. Nașterea multiplă a stabilit un nou record mondial | Demamici.ro

Zece bebeluși născuți de o femeie din Africa de Sud la 29 de săptămâni de sarcină. Nașterea multiplă a stabilit un nou record mondial. Un nou record mondial a fost stabilit de Gosiame Thamara Sithole, o femeie în vârstă de 37 de ani din Africa de Sud, care a adus pe lume zece bebeluși. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât ecografic nu s-au văzut decât opt din cei zece copii. După 29 de săptămâni de sarcină, femeia a născut decapleți șapte băieți și trei fete.

„Sunt șapte băieți și trei fete. Sunt fericit. Sunt emoționat. Nu pot spune prea multe”, a declarat soțul femeii, Teboho Tsotetsi, potrivit BBC.

Zece bebeluși născuți de o femeie din Africa de Sud la 29 de săptămâni de sarcină

Gosiame Thamara Sithole este deja mamă de gemeni în vârstă de 6 ani. Femeia în vârstă de 37 de ani a mărturisit pentru presa locală că sarcina a fost una grea și că psihic a fost nevoită să facă față unei presiuni greu de dus. „Cum vor încăpea în burtă? Vor supraviețui?” se întreba mămica în timpul nopților lipsite de somn. Doamna Sithole știa că poartă în pântece opt copii.

Soțul femeii a declarat încă din timpul sarcinii soției sale că se simte binecuvântat de Dumnezeu și că ceea ce li se întâmplă este un miracol pentru care sunt recunoscători.

„Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare”, a declarat directoarea adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho. „Riscul este faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi care au tendinţa de a rămâne mici”, a mai adăugat cadrul medical.

Cei de la Cartea Recordurilor investighează cazul pentru a stabili cu exactitate dacă nașterea multiplă va intra în rândul recordurilor mondiale. În prezent recordul mondial este deținut de Halima Cisse (25 de ani) o tânără din Mali care a adus pe lume 9 bebeluși, în Maroc.

Tânăra mămică aștepta să nască șapte bebeluși, însă a adus pe lume nouă, doi dintre ei neputând fi detectați la ecografii. Examinările ecografice făcute în Mali și Maroc indicau că Halima Cisse purta în pântece șapte copii, însă în ziua nașterii, femeia a adus pe lume cinci fetițe și patru băieței. Totul despre acest caz AICI!.

Nașterile multiple sunt extrem de rare. În Statele Unite ale Americii din 100.000 de nașteri doar 87,7 au fost nașteri de tripleți sau mai mulți copii, din datele statistice făcute publice de CDC din 2019 până în prezent. Recordul pentru cei mai mulți copii născutți odată îi aparținea lui Nadya Suleman care în 2009 a adus pe lume șase băieți și două fete în California, opt copii. Bebelușii, concepuți prin fertilizare in vitro au fost născuți prin cezariană.

Vezi si: O tânără de 25 de ani a născut 9 bebeluși, stabilind un nou record mondial. Cele 5 fetițe și 4 băieței vor petrece în spital încă 3 luni | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână