Zambetul unui bebelus care a invins coronavirusul, simbolul sperantei | Demamici.ro

Zambetul unui bebelus care a invins coronavirusul, simbolul sperantei. Italia este zona rosie a Europei, locul in care mii de oameni se lupta cu coronavirusul si totodata locul in care mii de persoane si-au pierdut deja viata. In drama cumplita care se desfasoara zi de zi sub ochii autoritatilor si a locuitorilor care se simt legati la maini in lupta cu virusul letal, un bebelus aduce un gram de speranta.

Leonardo a iesit triumfator din lupta cu noul coronavirus. Baietelul de doar 6 luni a luptat 50 de zile sa invinga boala si iata ca dupa zile intregi petrecute in spital, bebelusul a fost externat.

Zambetul unui bebelus care a invins coronavirusul, simbolul sperantei

„Astazi avem un motiv in plus sa zambim, sa fim fericiti, sa simtit inca o data ca suntem o comunitate unita. Astazi am fost martorii intoarcerii sperantei, speranta noastra. Corbetta ii ureaza bun venit acasa micutului Leonardo, care dupa zile petrecute pe patul de spital a invins in batalia impotriva coronavirusului”, a scris Marco Ballarini, pe contul sau de socializare, informeaza presa locala.

„Multumesc lui Leo si parintilor lui ca nu au renuntat la lupta. Au adus speranta in inimile cetatenilor din Corbetta! Forta Corbetta”, a mai scris edilul.

Mama bebelusului a declarat pentru presa locala ca si-a dat seama ca ceva este in neregula cu baietelul dupa ce a inceput sa faca febra, iar pulsul i s-a accelerat. Cand unul dintre colegii de munca ai sotului ei a fost diagnosticat pozitiv pentru COVID-19, mama a stiut ca bebelusul a luat virusul.

„Mi-am facut foarte multe griji, in special noaptea. Nu doresc asta vreunei mame”, a spus femeia.

Pana in momentul actual, in Italia s-au inregistrat 105792 de imbolnaviri si 12428 de decese.

Vezi si: Bebelus, sub un an, a murit dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus | Demamici.ro

Cel mai tanar pacient din Romania, diagnosticat cu COVID-19, are 5 luni

In urma cu cateva zile, o tanara mamica din Suceava povestea printre lacrimi cum a fost plimbata intre spitale cu baietelul ei de 5 luni care intre timp s-a dovedit a fi infectat cu noul coronavirus.

Femeia sustine ca bebelusul a luat virusul din spital. Dupa ce si-a facut cunoscut cazul, mama a primit ajutor din partea medicilor. Mama si copilul au fost transferati la Iasi in cursul zilei de vineri, 27.03.

Cititi mai multe despre acest subiect aici: In ce stare e baietelul de 5 luni, diagnosticat cu COVID-19. Bebelusul fost transferat la Iasi | Demamici.ro

Copiii, riscul cel mai redus de a dezvolta forme grave ale COVID-19

Potrivit informatiilor oficiale, persoanele in varsta si cei cu afectiuni medicale preexistente au cel mai mare risc de a contracta o forma severa a bolii care sa duca la deces. La polul opus s-ar afla copiii, in cazul carora infectia cu noul coronavirus s-ar manifesta prin simptome usoare.

Din 731 de cazuri cu COVID-19 confirmate si 1412 suspecte, in randul copiilor din China, s-a inregistrat un singur deces, cel al unui baiat de 14 ani. Dintre toate cazurile de infectari cu noul virus la copii, 6% au fost forme severe. In cazul infectarilor in randul adultilor, 18,5% au dezvoltat forme severe ale COVID-19, arata un studiu care va fi publicat in jurnalul „Pediatrics”, in iunie, anul curent.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni