Yasmin s-a născut cu sindromul Down, însă a devenit terapeut pentru copiii cu autism: „E o speranță pentru fiecare părinte” | Demamici.ro

Yasmin s-a născut cu sindromul Down, însă a devenit terapeut pentru copiii cu autism: „E o speranță pentru fiecare părinte.” S-a născut cu sindromul Down, însă nu a lăsat acest lucru să o împiedice să devină o inspirație și, mai ales, un ajutor de nădejde pentru alte suflete cu nevoi speciale.

Yasmin Ismail este o tânără de 31 de ani, din Constanța, care și-a petrecut fiecare zi a vieții sale luptând pentru „normalitatea” persoanelor născute altfel. A început chiar cu ea, devenind, astfel, un exemplu.

La cei 31 de ani ai săi, Yasmin Ismail demonstrează că nu există „nu se poate” atunci când îți dorești cu ardoare ceva. S-a născut cu sindromul Down, însă a absolvit Facultatea de Psihologie, iar în prezent, lucrează ca terapeut cu sfert de normă la Centrul Psihologic Marea Neagră.

De altfel, ea este unul dintre puținii angajați din țară cu acest sindrom care are studii superioare.

Yasmin își dedică timpul copiilor cu autism și îi ajută să nu se simtă stigmatizați și să-și găsească locul în această societate.

”La primul voluntariat efectiv m-au lăsat singură, nu mi-au arătat cum trebuie să lucrez cu un copil, să intervin cu câte ceva, deci a fost greu atunci”, a declarat Yasmin, potrivit antena3.ro.

În timp, tânăra din Constanța a reușit să câștige încrederea oamenilor din jurul său, iar în urma efortului susținut, aceștia i-au oferit o șansă. De 6 ani lucrează la Centrul Psihologic Marea Neagră.

„În acești 6 ani de zile pot spune că a înflorit, atât ca persoană, cât și ca terapeut. Yasmin reprezintă o speranță pentru fiecare, un vis pe care fiecare părinte îl are atunci când, din păcate, această tragedie face parte din viața lui”, a spus Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului Psihologic Marea Neagră.

Prin forțe proprii, Yasmin a reușit să îi ajute nu doar pe copiii de la Centru, dar și să îi facă pe oameni să renunțe la anumite prejudecăți față de persoanele cu sindromul Down.

„Ceea ce o face pe ea specială este perseverența de care dă dovadă în fiecare zi cu copiii, iubirea pe care o are și toată implicarea de care dă dovadă de fiecare dată”, a spus Eduard Pavel, psihoterapeut la Centru Marea Neagră.

Vezi si: O fetiță de 2 ani cu Sindromul Down, model pentru o firmă de haine pentru copii. Zâmbetul ei a cucerit o lume | Demamici.ro

Vezi si: Fetita cu sindromul Down, adoptata. La 8 luni, si-a topit noua mama cu zambetul asta VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Bebelus cu sindromul Down, tinut in brate de fratele mai mare | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână