Știri interne

Vlăduț, un bebeluș de 3 luni, refuzat de mai multe spitale: „au decis să ni-l dea acasă”. Băiețelul are nevoie urgent de ajutor ca să trăiască | Demamici.ro

Vlăduț, un bebeluș de 3 luni, refuzat de mai multe spitale: „au decis să ni-l dea acasă”. Băiețelul are nevoie urgent de ajutor ca să trăiască. Vlăduț, un bebeluș în vârstă de doar 3 luni, are nevoie urgent de ajutor pentru a putea trăi.

Inima lui se zbate în fiecare zi să supraviețuiască, din cauza unei malformații cu care micuțul a venit pe lume.

Potrivit statisticilor publicate de Ministerul Sănătății, aproximativ 1000 de copii cu boli de inimă, ce necesită intervenții chirurgicale, se nasc la noi în țară. Dintre aceștia, 150 reprezintă urgențe.
Vlăduț, un bebeluș nou-născut din Reșița, este unul dintre copiii de pe lista de urgențe.

Vlăduț, un bebeluș de 3 luni, refuzat de mai multe spitale: „au decis să ni-l dea acasă. Ne-au spus că nu pot face nimic pentru el”

Starea lui este atât de gravă, încât medicii din România au refuzat să intervină în cazul lui, din cauza riscurilor foarte mari.
Părinții s-au simțit complet neputincioși în fața situației.

Au decis să ni-l dea acasă, spunându-ne că ei nu pot face nimic pentru el… Am simțit că nu mai am nicio putere, că tot cerul mi se prăbușește în cap. Am simțit cum sufletul mi se rupe!”, a declarat tatăl copilului, un bărbat de 27 de ani, potrivit botosaneanul.ro.

Vlăduț s-a născut cu grave probleme de sănătate, în ciuda faptului că părinții au mers la controale regulate, la o clinică din Germania.

„A doua zi după naștere am aflat că are ceva probleme la inimă, dar ce are concret și cât de grav este am descoperit după aproximativ o lună de investigații. Nu îmi pot explica cum s-a ajuns aici! Noi am stat în Germania până acum câteva luni. Am făcut controale regulate. Ultimul control a fost cu două săptămâni înainte de naștere.”, a mai povestit Viorel, tatăl lui Vlăduț.

Imediat după naștere, copilul a fost transferat la mai multe spitale din țară: Timișoara, Cluj-Napoca, București, Târgu Mureș, însă toți medicii au refuzat să îl opereze.
În cele din urmă, părinții au decis să apeleze la o clinică din Turcia.

„Erau două motive constante pe care le primeam odată cu refuzul medicilor: cazul este unul foarte complicat și nu voiau să își asume un risc atât de mare, iar pe de altă parte nu dispun de aparatura necesară unei astfel de intervenții și nici de locuri în spital, fiind foarte multe cazuri în așteptare.”

Operația din Turcia a venit cu încă o veste proastă

După ce medicii turci au decis să-l opereze pe Vlăduț, iar micuțul a trecut, inițial, cu bine prin intervenție, lucrurile s-au complicat din nou.

Operația a fost un succes și Vlăduț s-a simțit bine în primele două săptămâni după intervenție. Până ieri!… Am fost anunțați de personalul medical că a făcut febră foarte mare și are o infecție în sânge! Noi suntem în clinică cu el, dar nu putem să îl vedem când vrem noi, se află într-un mediu septic! Personalul ne anunță regulat cum evoluează starea lui de sănătate. După câteva ore febra i-a mai scăzut și sperăm să se recupereze, dar riscurile sunt destul de mari, iar el atât de mic”.

Copilul mai are nevoie de încă două operații pe cord deschis, în timp ce părinții încă se chinuie să facă rost de bani să o achite pe prima.

Cei doi tineri părinți s-au întors recent din Germania, unde lucrau la o fabrică de mobilă. În clipa în care s-a aflat că vor avea un copil, angajatorul neamț a refuzat să le mai pună la dispoziție locuința pe care le-o asigurase până la acel moment.

Părinții lui Vlăduț s-au văzut nevoiți să stea o perioadă în chirie, însă din cauza costurilor prea mari, aceștia au revenit în România.

„De când ne-am întors nu am avut timpul necesar să caut un loc de muncă! Am alergat între spitale din prima zi de naștere a copilului meu. Soția mea are nevoie să îi fiu aproape. M-am ocupat de toate formalitățile: obținere de vize, bilete de avion, cazare în Turcia. Am fost numai pe drumuri. Am căutat sprijin la prieteni. Părinții noștri ne sunt alături, mulțumesc lui Dumnezeu! Ne descurcăm destul de greu financiar, dar cu ajutorul Asociației „Salvează o inimă” sperăm să strângem banii necesari pentru a ne salva copilul.”, a mai spus tatăl copilului.

Lupta pentru viața lui Vlăduț este una contracronometru, iar oricine dorește să contribuie cu o donație o poate face în conturile de mai jos.

Orice donație în conturile Asociației Salvează o inimă îl poate salva pe acest micuț de la o soartă tragică. Ajutorul nostru comun îi poate repara inimioara și poate oferi acestei tinere familii un nou început. De noi toți depinde viața unui băiețel de numai 3 luni. Doar împreună reușim!” – Vlad Plăcintă, președinte „Salvează o inimă”.

Pentru donații și sponsorizări din partea companiilor accesați linkul: https://salveazaoinima.ro/vlad-foale/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Vlad Foale!

Vezi și: Medicii au scos o tumoră din inima unui bebeluș, în timp ce era încă atașat de placenta mamei | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni