Violenta din jocurile video afecteaza creierul! Efectele sunt vizibile in scanarile RMN in doar o saptamana | Demamici.ro

Violenta din jocuri afecteaza creierul. Jocurile video violente si alte programe de divertisment de pe computer au fost mult timp criticate pentru ca distrug creierul tinerilor.

Dar activistii, cum ar fi profesorul Oxford, Baroness Greenfield, au prezentat deseori cateva exemple pentru a-si sustine afirmatiile.

Cu toate acestea, cercetarea extensiva a subiectului a oferit acum rezultate ingrijoratoare care sustin plangerile sale.

Violenta din jocuri afecteaza creierul

„Tehnologiile ecranului provoaca o excitare ridicata care, la randul sau, activeaza dependenta de baza a sistemului creierului”, a declarat neurologul luna trecuta intr-un atac care a acuzat jocurile ca provoca „dementa” la copii.

„Aceasta are ca rezultat atragerea unei activitati bazate pe ecran.”

Diferentele in activitatea creierului intre tinerii care au jucat jocuri violente si cei care nu au facut asta au fost vizibile intr-o singura saptamana.

O prezentare de la intalnirea anuala a Societatii Radiologice din America de Nord a aratat ca scanarile RMN au fost folosite pentru a analiza efectele jocului video violent asupra activitatii creierului.

Studiul a avut un esantion de 22 de tineri si a folosit scanarea prin rezonanta magnetica, precum si teste psihologice verbale si sarcini de numarare.

Un grup de control a jucat un joc violent timp de 10 ore intr-o saptamana, dupa care s-au abtinut. Celalalt grup nu a jucat niciun joc.

Dupa o saptamana, „jucătorii” au aratat mai putina activitate in anumite regiuni ale creierului cand au fost scanati.

Vezi si: Bataia nu se uita. Efectele dureroase pe care violenta le are asupra dezvoltarii copilului

Dr. Yang Wang, profesor asistent de cercetare in cadrul Departamentului de Radiologie si Stiinte, a spus pentru Medical News Today:

„Pentru prima data, am descoperit ca un esantion de adulti tineri repartizati la intamplare au aratat o mai putina activare in anumite regiuni frontale ale creierului dupa o saptamana in care au jucat jocuri video violente”.

Aceste regiuni ale creierului sunt importante pentru controlul emotiei si al comportamentului agresiv.

Cercetatorii, totusi, au fost precauti cu privire la constatarile lor. Invatarea oricarei activitati noi cauzeaza modificari ale activitatii creierului care sunt vizibile in urma scanarilor RMN.

Vestea buna pentru parinti este ca schimbarile s-au diminuat foarte mult dupa o alta saptamana.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni