Unei fetite i-a venit menstruatia la patru ani si a intrat la menopauza la sapte ani. Mama indurerata a povestit cum s-a intamplat asta | Demamici.ro

O mama a povestit cum fiica ei este la menopauza la varsta de doar sapte ani.

Tam Dover, 43, din Central Coast, New South Wales, este mama lui Emily, o fetita de sapte ani careia i s-au dezvoltat sanii cand era foarte mica si i-a venit prima menstruatie la patru ani.

In timp ce mama a patru copii face tot ce poate pentru a se asigura că viata lui Emily este cat se poate de normala, ea descrie situatia copilului ei ca fiind „sfasietoare”.

Unei fetite i-a venit menstruatia la patru ani

„Este inimaginabil, nu-i pot cumpara rochiile obisnuite varstei ei datorita faptului ca are sanii formati. Ea seamana mai mult cu o fata de 17 ani”, a spus mama acesteia.

Doamna Dover a spus ca fata ei, nascuta cu greutatea de 3,6 kg, a fost cea mai mica dintre fratii ei, inclusiv fratele ei Matt, care acum are 21 de ani, si sora ei Triana, 24 de ani.

Nu a existat nimic care sa sugereze ca dezvoltarea lui Emily era diferita de cea a fratelui sau a surorii sale, pana cand a avut o crestere brusca la patru luni.

In acel moment, Emily avea dimensiunile unei fetite de un an, iar de atunci a inceput sa se dezvolte incontinuu.

La varsta de doi ani au inceput sa-i creasca sanii, iar pana cand a implinit patru ani deja ii venise menstruatia. Cand a implinit patru ani, Emily a trebuit sa invete sa foloseasca absorbante.

Parintii ei ingrijorati au dus-o la nenumarati specialisti in incercarea de a gasi o modalitate de a-si ajuta copilul. Cu toate acestea, doamnei Dover i s-a spus ca de vina era genetica sau regimul alimentar.

Ca lucrurile sa fie si mai rele, doamna Dover si sotul ei, Matt, gardian de profesie, trebuiau sa platească 500 de dolari de fiecare data cand mergeau la alt medic.

„Din punct de vedere financiar s-a pus o presiune enorma asupra noastra. Ca sa nu mai vorbim de frustrare pentru ca nici un doctor nu a putut detecta ce era in neregula cu ea”, a spus mama acesteia.

In 2017, familia a primit un mic raspuns dupa ce un test de sange a detectat ca Emily avea aceleasi niveluri hormonale in sistemul ei precum o femeie insarcinata.

Ulterior a fost diagnosticată cu boala Addison. Aceasta este o tulburare progresiva care apare atunci cand un organism nu produce suficienti hormoni.

Glandele suprarenale ale pacientilor care sufera de boala Addison nu produc o cantitate suficienta de cortizol si de aldosteron. Aceasta afectiune pune viata pacientului in pericol, insa poate fi tratata cu medicamente care ofera organismului hormoni pentru a compensa lipsa acestora.

De regula, boala Addison apare din cauza unei probleme la nivelul sistemului imunitar, care incepe sa atace stratul exterior al glandelor suprarenale, adica cortexul suprarenal, afectand productia de hormoni. Specialistii nu au descoperit inca de ce se intampla acest lucru, insa sistemul imunitar este vinovat pentru 70-90% din cazurile diagnosticate cu boala Addison.

In cazul lui Emily, tulburarea ei a condus la aparitia dezvoltării sexuale timpurii, a pubertatii, a autismului si a tulburarilor de procesare senzoriala.

Doamna Dover a spus ca fiicei sale i s-a prescris terapia de substitutie hormonala ca o modalitate de a opri cresterea ei, ceea ce a condus la o menopauza timpurie.

Cu toate acestea, tratamentul a fost oprit deoarece nu a avut niciun efect asupra cresterii sale.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni