Un tata si-a scuturat bebelusul de 15 saptamani pana i-au sangerat ochii | Demamici.ro

Matthew Jones, in varsta de 26 de ani, si-a omorat bebelusul de doar 15 saptamani dupa ce l-a scuturat atat de tare incat ochii au inceput sa-i sangereze.

Inginerul electrician Matthew Jones din Ebbw Vale, Tara Galilor, a fost gasit vinovat de omor prin imprudenta dupa ce si-a agresat bebelusul provocandu-i rani severe la cap, umflarea creierului, hemoragii intracraniene si 13 coaste rupte.

Paula Williams, mama baietelului, in varsta de 26 de ani, si-a lasat bebelusul in grija tatalui si a mers sa-si viziteze sora, in apropiere. Jones a sunat-o si i-a spus sa vina acasa: „E bebelusul. Nu stiu ce e in neregula cu el”.

Acesta a fost mesajul care a alertat-o pe mama, insa nu i-a dat de banuit tragedia pe care avea s-o infrunte acasa. Initial, Jones a declarat in instanta ca si-a scapat copilul pe pat dupa ce acesta s-a impins.

Tatal bebelusului lucra foarte mult, iar episoadele de „furie alba” au fost puse de mama pe seama privarii de somn. Pe 7 decembrie, cand mama bebelusului a intrat in casa dupa ce-a primit telefonul de la tatal copilului, si-a gasit bebelusul inert. In urma autopsiei s-a descoperit ca moartea i-a fost cauzata de ranile foarte grave la cap.

„Moartea a survenit ca urmare a unui episod abuziv, a unei traume craniene, posibil a scuturarii foarte puternice”, a declarat Mr Lewis, potrivit Daily Mail. Cody avea si rani mai vechi precum o fractura de umar, coaste rupte si hemoragii intracraniene. Pe data de 8 decembrie, baietelul a trecut in nefiinta.

„E foarte greu pentru mine sa scriu sau sa vorbesc despre ce i s-a intamplat fiului meu perfect. Cody a fost si va ramane un fiu iubit, nepot, verisor. A fost perfect. Avea ochii frumosi si un zambet minunat prin care atragea atentia tuturor. Moartea lui ne-a distrus familia”, a declarat pentru autoritati mama copilului.

Scuturarea bebelusului este foarte grava. Ranile provocate prin aceasta actiune pot duce la deces sau la sindromul copilului scuturat.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni