Educație

Un profesor de religie, gest superb pentru copiii saraci. A făcut împrumut la bancă pentru a-i duce în excursie | Demamici.ro

Vasile Postolachi, profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială nr. 1 din Rădăuți-Prut, a ajuns in atentia presei dupa ce si-a facut credit pentru a-i putea duce in excursie pe elevii fara posibilitati.

„Am simţit asta ca o chemare. Acolo în lumea satului este nevoie mai mult ca oricând de oameni dedicaţi. Eu nu mi-am dorit să plec de acolo, eu mi-am dorit să ajung acolo.

Este nevoie de oameni care să lumineze şi să contribuie la dezvoltarea intelectuală şi spirituală a acestor zone“, spune Vasile Postolachi.

Vasile Postolachi este un tip de profesor rar în ziua de azi, preocupat tot timpul să ajute elevii pe care îi are în grijă. Potrivit adevărul.ro, profesorul a făcut împrumut la bancă şi a cheltuit toată bursa primită la doctorat pentru a-i duce doi ani la rând în excursii pe copiii săraci din localitate.

Însă nu s-a oprit aici, profesorul a adunat o mulțime de cărți pentru a le dona unei biblioteci din Basarabia, unde cărțile de limbă română sunt mai rare.

În decursul anului trecut acesta și-a dorit să le arate elevilor de la școala sa, dar și celor din Basarabia, unele dintre frumusețile României.

Astfel că și-a pus la bătaie bursa și a făcut împrumut la bancă, pentru ca 50 de copii nevoiași din Rădăuți Prut și din câteva sate românești de dincolo de Prut să petreacă trei zile de neuitat vizitând obiective turistice din județele Neamț, Suceava și Iași.

Din când în când, ajutat de părinții mai înstăriți din localitate, Vasile Postolachi oferă și mici ajutoare familiilor nevoiașe care reușesc cu greu să-și trimită copiii la școală.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni