Un copil cu dizabilități din Iași a ajuns la mila statului după ce mama sa a murit | Demamici.ro

Un copil cu dizabilități din Iași a ajuns la mila statului după ce mama sa a murit. Lăcrămioara a fost condusă pe ultimul drum. Era singurul părinte pe care Octavian, un copil cu handicap, se putea baza. Ea era și mamă și tată, era independența lui.

Iată că boala nu ține cont de responsabilitățile pe care le ai și nici de durerea că ești o mamă nevoită să îngrijească un copil special, dependent de tine. Elena Lăcrămioara Pantiru a pierdut lupta cu moartea și s-a dus la ceruri. Octavian, un copil cu dizabilități grave, a ajuns la mila statului.

Un copil cu dizabilități din Iași a ajuns la mila statului după ce mama sa a murit

Povestea grea de viață a Lăcrămioarei și a fiului său a fost făcută publică de Carmen Gherca, președinta ANCAAR, filiala Iași.

„Elena Lacramioara Pantiru a fost mama unui copil cu dizabilități grave. A luptat din răsputeri cu o boală cruntă, pentru că era singurul părinte pe care îl avea Octavian. Din păcate, a pierdut lupta cu viață… Aceasta este povestea pe care noi, părinții copiilor cu dizabilități, am vrea să nu o trăim niciodată… De aceea, strigăm cu deznădejde că trebuie ca statul român să facă ceva pentru adulții cu dizabilități care vor rămâne singuri pe lume. Din păcate, nimeni nu aude strigatul nostru.

Dumnezeu să te odihnească în pace, draga noastră. Mereu ne vom aminti de cum ne făceai să zâmbim în excursiile de 8 martie, pe care le organizam cu mămicile de la Ancaar – filiala Iasi. Știu că vei avea grijă de Octavian de acolo de Sus… ”, a fost mesajul postat pe contul de socializare.

Impresionată de povestea lui Octavian și dornică să întindă o mână de ajutor unui copil care nu se poate ajuta singur și ai cărui pași nu mai pot fi îndrumați de o figură maternă, Carmen Gherca s-a zbătut pentru a obține o soartă mai bună pentru Octavian, cu toate că băiatul a ajuns la mila statului.

„Este aproape mâine și încă vorbesc cu oameni buni despre Octavian și despre cum putem să facem să schimbam lucrurile în bine pentru toți cei ca el. M-au impresionat cei ce mi-au spus ca vor să-l ajute pe băiat!

Am vorbit cu șefa centrului unde este acum, Georgeta Dumitrachi, care m-a asigurat ca Octavian este îngrijit și ca se face tot posibilul sa nu simtă lipsa mamei. Acum câteva minute, m-a sunat și Maria Mădălina Turza (președinte ANDPDCA) care mi-a promis ca se va face tot ce trebuie pentru a se găsi cele mai bune soluții pentru Octavian. Mulțumim tuturor! Lăcrămioara, Octavian va fi bine! Odihnește-te în pace!”

De ce atâta chin și atâta mobilizare de forțe? Pentru că, din păcate, România este departe de a oferi condiții bune adulților cu handicap. Într-un reportaj marca „România, te iubesc”! a fost prezentată realitatea cruntă a condițiilor la limita umanității în care ajung să trăiască adulții cu handicap, rămași singuri pe lume.

O durere imensă, nepăsare, frig, mizerie, o realitate care îi înspăimântă pe părinții aflați în situația de a-și crelte singuri copiii care au venit pe lume cu diverse dizabilități.

Aproape 18.000 de persoane cu handicap fizic și mental trăiesc în „centre mamut, cu aspect de cazarmă militară, cu un management defectuos și un personal insuficient pregătit”.

Lăcrămioara a murit. A plecat dintre noi, deși și-ar fi dorit cu toată ființa că fie cât mai mult timp aproape de Octavian. Datorită unor oameni cu suflet mare, datorită doamnei Carmen Gherca, soarta acestui copil nu va fi la fel de crudă ca a altor copii aflați în situații similare. Astfel de probleme ar trebui rezolvate de statul român cu prioritate. România trebuie să învețe să trateze și să respecte persoanele cu handicap.

Vezi si: O mama isi priveste fiica nascuta cu paralizie cum face primii pasi la varsta de 10 ani | Demamici.ro

Vezi si: Parintii i-au daruit un catelus fetitei lor cu paralizie cerebrala. Reactia micutei | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni