Un copil cu autism a construit cea mai mare replica a Titanicului din piese de Lego in 700 de ore | Demamici.ro

Constructia a fost finalizata in doar 11 luni sau 700 de ore.

Un copil cu autism a inregistrat un record. Aceasta lucrare a fost creata de Brynjar Karl Bigisson din Reykjavik, Islanda, care avea doar 10 ani la acea vreme.

Un copil cu autism a inregistrat un record

Baiatul, care acum are 15 ani, a construit replica din 56.000 de piese de Lego, avand o lungime de 8 metri si o inaltime de 1,5 metri.

Brynjar a povestit ca de la varsta de 5 ani si-a dezvoltat pasiunea pentru piesele Lego si a petrecut ore intregi pentru a construi ceva: „Uneori m-am bazat pe manuale de instructiuni pentru a construi si alteori mi-am folosit doar imaginatia,” a spus acesta.

Timp de ceva vreme pasiunea lui o reprezentau trenurile, insa dupa ce bunicul sau l-a dus sa vada o barca s-a simtit imediat atras de tot ce avea legatura cu ambarcatiunile. Astfel ca la 10 ani ajunsese sa stie tot despre Titanic.

„Cand am calatorit prima oara cu mama mea la Legoland si am privit mai intai toate modelele uimitoare de avioane, barci si case, am inceput sa ma gandesc la propriul model Lego. Apoi am venit cu ideea construirii Titanicului”, a mai spus baiatul.

Pentru a putea finaliza proiectul, copilul a fost ajutat de mama sa, dar si de bunicul inginer, iar unele rude si prieteni chiar au donat bani pentru cumparea pieselor necesare, care nu erau putine la numar.

Baiatul a spus ca datorita acestui proiect a reusit sa depaseasca barierele legate de problemele sale de sanatate. La inceput nu prea putea comunica, astfel ca se simtea tot timpul dezamagit si singur, insa acum are mult mai multa incredere in el.

Mama acestuia a spus ca nu avea nicio idee despre viitorul fiului sau care sufera de autism si era extrem de ingrijorata de toate obstacolele cu care se putea confrunta in viata.

Dupa reusita fiului sau, mama lui Brynjar se simte mai increzatoare si este bucuroasa sa poata impartasi parintilor altor copii cu autism ca este posibil ca si copiii lor sa-si indeplineasca orice vis.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni