Știri interne

Un bebeluș de numai 690 de grame, născut de o tânără de 19 ani la maternitatea din Botoșani | Demamici.ro

Un bebeluș de numai 690 de grame, născut de o tânără de 19 ani la maternitatea din Botoșani. O tânără mămică de 19 ani a născut un bebeluș, care a cântărit numai 690 de grame atunci când a văzut pentru prima dată lumina zilei! Femeia a adus pe lume micuțul la maternitatea din Botoşani.

Bebelușul, puţin mai mare decât o palmă, s-a născut în urmă cu câteva zile, în urma unei operaţii de cezariană. Tânăra mămică a fost nevoită să aducă bebelușul mai devreme pe lume din cauza unei complicații apărute la sarcină. Femeia a fost supusă unei intervenţii de urgenţă.

Un bebeluș de numai 690 de grame, născut de o tânără de 19 ani la maternitatea din Botoșani

Sarcina avea doar 28 de săptămâni în momentul operației de cezariană, iar bebelușul care a venit pe lume cântărea doar 690 de grame.

„Bebeluşul a avut scor Apgar doi, la un minut, şi patru, la cinci minute. Era instabil pe aparatul de ventilaţie, necesitând ventilare cu presiune pozitivă cu mască şi balon. A fost direcţionat cu o ambulanţă cu medic la Maternitatea Suceava”, a spus dr. Carmen Zaboloteanu, şefa secţiei Neonatologie din cadrul Maternităţii.

Micuțul a fost transportat cu ambulanţă la spitalul Suceava unde medicii neonatologi îi oferă cele mai bune îngrijiri, scrie monitorulbt.ro.

Câteva motive din cauza cărora copiii se pot naște înainte de termen

În unele cazuri, cum a fost și cel al tinerei mămici care a adus pe lume un bebeluș de numai 690 de grame, din rațiuni medicale, copilul trebuie să se nască prematur, înainte de termen. În acest caz, travaliul va fi indus sau medicii vor face o operație de cezariană. Aproximativ o cincime din nașterile premature se întamplă în acest mod.

De ce poate decide medicul ca bebelușul să vină pe lume mai devreme?

  • bebelușul nu crește așa cum ar trebui și este mult sub anumite limite;
  • are o malformație;
  • mama are o afectiune din cauza căreia este mai sigur pentru copil dacă se naște mai devreme;
  • mămica a suferit un traumatism abdominal;
  • mama suferă de preeclampsie.

Vezi și: La câte săptămâni de sarcină se face primul control medical? La ce să te aștepți la prima vizită la ginecolog | Demamici.ro

Vezi și: Când gemenii aveau 4 luni am aflat că sunt din nou însărcinată. Am trecut de la viața fără copii, la viața cu 3 copii, în doar 13 luni | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

8 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni