Un baietel de 3 ani a murit dupa o anestezie intr-o clinica de top din Bucuresti | Demamici.ro

Un baietel a murit dupa o anestezie intr-o clinica de top din Bucuresti. Un baietel in varsta de 3 ani si 3 luni a murit intr-o clinica medicala de top din Bucuresti. Copilul avea nevoie de un RMN. Pentru a i se putea face investigatia medicala, baietelul a trebuit anesteziat.

Micutul nu s-a mai trezit. Cadrele medicale care s-au ocupat de David Constantinescu au declarat ca sunt nevinovate si ca au facut tot ce a tinut de ele pentru a-i salva viata copilului.

Presupusul caz de malpraxis a ajuns sa fie judecat la 10 ani distanta. In martie, David ar fi implinit 14 ani. In momentul in care parintii impreuna cu baietelul lor au intrat in Centrul Medical Unirea, copilul avea 3 ani si 3 luni. Necesita un examen RMN cerebral. Medicii au decis sa-l anestezieze.

Un baietel de 3 ani a murit dupa o anestezie intr-o clinica de top din Bucuresti

„Protocolul de sedare ales a fost fatal, copilul neputând metaboliza o cantitate atât de mare de propopfol ca cea care i-a fost administrata în mod cu totul eronat”, arată rechizitoriul Parchetului.

Procurorii au ajuns la concluzia ca responsabili in acest caz ar putea fi medicul radiolog si medicul anestezist, dar si clinica in care s-a petrecut tragedia. Dosarul se afla acum la Judecatorie pentru acuzatii de ucidere din culpa.

Cadrele medicale implicate in acest caz resping acuzatiile.

Vezi si: Mama unui copil cu epilepsie, alungata de la Terapie Intensiva: „Vrei sa ti-l legam?” | Demamici.ro

„Nimic din ceea ce am făcut nu a dus la moartea copilului. A fost un concurs de factori nevaforabili, legaţi de patologia copilului nedeclarată de părinţi”, se arata in declaratia doctorului Iulia Negru, inculpata in dosar.

Adina Chirita, inculpata in acelasi dosar, nu se considera vinovata pentru decesul copilului: „Consider că mi-am îndeplinit toate îndatoririle medicale, profesionale, umane şi, mai mult decât atât, am făcut to ce a fost posibil, ca medic şi ca om.”

In raportul de expertiza medico-legala se arata ca „decesul lui David Constantineanu reprezintă un incident din timpul sedării controlate neimputabil medicului anestezist. (…) Între sedare şi deces exista o legătură de cauzalitate multifactorială”, relateaza stirileprotv.ro.

Dupa ce si-au pierdut copilasul, sotii Constantinescu au decis sa plece din Romania. Au lasat in urma tot ce le amintea de tragedia din viata lor si s-au mutat in Statele Unite ale Americii. Bunica paterna a copilului este cea care urmareste indeaproape procesul.

Avocata familiei sustine ca rezolvarea dosarului ar trebui urgentata. In caz contrar, sotii Constantinescu ar putea sa nu-si lamureasca niciodata situatia, nici din punct de vedere moral.

Vezi si: Fetita, paralizata din cauza greselilor medicilor unei clinici private din Capitala. Ce s-a intamplat la nastere | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

7 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână