Un anumit element din laptele matern ar putea vindeca și preveni cancerul. Ce spun cercetătorii | Demamici.ro

Un anumit element din laptele matern ar putea vindeca și preveni cancerul. Ce spun cercetătorii? Orice mamă știe cât de important si magic este laptele matern pentru bebelușul ei, cât și pentru mamă. Deja este demonstrat științific de ceva timp că reduce probabilitatea de a produce boli cardiovasculare, diabet tip II, artrită reumatoidă, sindromul morții subite sau supraponderalitatea.

Cercetătorii continuă să studieze proprietățile matern pentru a demonstra, încă o dată, beneficiile acestuia. Dr. Lori Feldman-Winter de la Spitalul Universitar Cooper din New Jersey a declarat: „Există cercetări promițătoare care ar indica că în viitor soluția pentru prevenirea și chiar tratarea și vindecarea cancerului ar putea fi în laptele uman”.

Știm deja că alăptarea reduce riscul multor tipuri de cancer la sugari, precum și riscul de cancer mamar și ovarian la mamele care alăptează. Există multe avantaje ale utilizării laptelui uman și, cu această cercetare, un alt tratament promițător pentru cancer fără efectele secundare ale tratamentelor actuale poate fi adăugat pe listă.

Un anumit element din laptele matern ar putea vindeca și preveni cancerul. Cum se întâmplă asta?

Bebelușii hrăniți cu lapte matern ajung să aibă un PH al stomacului (aciditatea propriu-zisă) care determină formarea de HAMLET = alfa-lactalbumină umană, cea care este letală pentru celulele tumorale.

HAMLET are efecte multiple asupra acestor celule canceroase. „Celulele canceroase au o membrană mai primitivă decât celulele diferențiate normale și se pare că HAMLET beneficiază de aceasta. Se introduce în membrana acesteia și începe cu fluxuri de ioni peste ea. Apoi, în nucleu se leagă de însăși substanța pe care o formează ADN-ul și proteinele din nucleu. Deci, este un pic ca turnarea cimentului pe aceste celule. Pur și simplu nu pot produce molecule noi și nu pot supraviețui mai mult.”, spune prof. Imunologie Catharina Svansborg, Universitatea Lund din Suedia.

Au început studiile pe animale și pe oameni

Au fost efectuate o serie de studii in vitro pe animale în care s-au folosit diferite tipuri de celule canceroase (dar cele mai multe dintre ele au fost de tip carcinom – cele care provin din țesuturi care se dezvoltă în anumite forme de cancer). Majoritatea dintre aceste celule au murit în mod asemănător celor inițiale. Studiile efectuate pe șobolani au arătat că, după doar șapte săptămâni, un cancer cerebral foarte invaziv numit glioblastom a fost de șapte ori mai mic la cei tratați cu HAMLET.

Cercetătorul a acordat o perioadă de 5 zile de tratament pacienților cu cancer al vezicii urinare. Au injectat Hamlet în corpul respondenților prin cateter și au descoperit că pacienții au urinat celule canceroase moarte după administrarea tratamentului. De asemenea, produsul a fost transformat într-o cremă și testat pe veruci (care au aceleași proprietăți de creștere ca și tumorile) și s-a constatat că reduce dimensiunea acestora cu 75%, la 20 de voluntari. Acest lucru ar putea avea implicații pentru tratamentul cancerului de col uterin, care este legat de virusul papilomului uman.

Cercetările arată că sugarii care nu sunt alăptați au un risc crescut de apariție a multor boli în perioada de bebelușie, cât și ca adulți, inclusiv cancer.

Surse:

milkmatters.org.uk

mother.ly

Vezi si: Ce altceva mai poți face cu laptele matern? Bijuterii, săpun, tratament pentru ragade și asta nu e tot | Demamici.ro

Vezi si: Poza care demonstreaza ca laptele matern este un miracol. O mamica a observat ca laptele a devenit galben peste noapte | Demamici.ro

Vezi si: Sanii nu se lasa din cauza alaptarii! 10 motive pentru care sanii sunt fenomenali | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

18 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni