Știri externe

Surorile desemnate ca fiind cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit 2 ani. La naștere cântăreau împreună mai puțin de 1,3 kg VIDEO | Demamici.ro

Cei mai prematuri tripleți din lume. Cele trei surori desemnate ca fiind cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit vârsta de 2 ani. Surorile Hopkins au venit pe lume pe 14 februarie 2021, la vârsta de doar 22 de săptămâni și 5 zile de sarcină. Practic, cu 121 de zile înainte de termen.

Rubi-Rose, Paytin Jane și Porscha-Mae cântăreau la naștere împreună nu mai mult de 1284 de grame.

Micuța Rubi-Rose a venit prima pe lume, la 10:21, având o greutate de 467 g, în timp ce celelalte două surori s-au născut două ore mai târziu, la doar un minut distanță. Ultimele două gemene cântăreau chiar mai puțin decât sora lor mai mare, respectiv, 402 g și 415 g.

Potrivit publicației The Independent, cele trei fetițe au petrecut 216 zile în unitatea de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul Southmed din Bristol.

Cei mai prematuri tripleți din lume au împlinit 2 ani. La naștere cântăreau împreună mai puțin de 1,3 kg

Contextul în care au venit pe lume avea să le aducă mențiuni și în Cartea Recordurilor. Cele trei surori au fost desemnate ca fiind cei mai prematuri tripleți care au venit pe lume, iar cea de-a doua mențiune a certificat faptul că sunt cele mai ușoare triplete care au supraviețuit.

„Toată călătoria de când am aflat că avem tripleți și până am ajuns aici, a fost, cred că, cea mai rapidă sarcină pe care am cunoscut-o vreodată”, a declarat tatăl tripleților, Jason Hopkins, pentru Guinness World Records.

Mama fetelor a declarat tot pentru Guiness Word Records că tripletele ei au început să respire singure în momentul în care au venit pe lume, timp de 10 secunde, iar ulterior medicii au intervenit pentru furnizarea oxigenului.

Următoarele 72 de ore au fost cele mai dificile pentru bebeluși, dar și pentru părinți. Starea fetelor era într-un punct critic și nici măcar medicii nu erau convinși că vor putea supraviețui.

După 3 zile, starea lor a început să se stabilizeze și să se îndrepte într-o direcție favorabilă, spre marea bucurie a tuturor.

Ulterior, părinții Michaela și Jason Hopkins au mai aflat un detaliu special despre gemenele lor, și anume, că sunt tripleți dizigoți. În timp ce Payton-Jane și Porscha-Mae sunt gemene identice, prima născută, Rubi-Rose, are o structură unică.

Gemenii identici sunt concepuți atunci când un singur ovul fertilizat este împărțit în două, iar fiecare jumătate de embrion are o structură genetică identică. Atunci când gemenii împart și aceeași placentă și același sac amniotic se numesc „gemeni monozigoți”.

În caz contrar, atunci când fiecare făt are propria lui placentă și propriul sac amniotic, aceștia sunt numiți „gemeni dizigoți”.

Vezi și: Doi sibieni au devenit părinți de tripleți identici concepuți pe cale naturală: „Doctorul mereu îmi spunea: sarcină dumnezeiască ai tu aici!” EXCLUSIV | Demamici.ro

Vezi și: Iasmina, de două ori mămică: a unei fetițe (embrion congelat 6 luni, prin FIV) și a unui băiețel, sarcină naturală după FIV | Demamici.ro

Vezi și: Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați în anul 1992. Record de 30 de ani în criogenarea embrionilor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână