Stiai ca mangaierea burticii are efecte miraculoase pentru bebelus? | Demamici.ro

Stiai ca mangaierea burticii are efecte miraculoase pentru bebelus? Este unul dintre cele mai comune obiceiurile ale femeilor insarcinate. Acest act de afectiune este capabil sa conecteze viitoarea mamica mai mult cu bebelusul, de a o face sa se simta mai apropiata de copilasul pe care il poarta in burtica.

Micutul din burtica reactioneaza la aceste mangaieri. Cercetatorii de la Universitatea din Dundee, Scotia, au descoperit ca bebelusii reactioneaza la atingere mult mai devreme decat cred mamele.

Acest studiul a aratat ca bebelusii deveneau mai activi atunci cand mamele isi mangaiau burta, observandu-se miscari ale bratelor, capului si gurii de fiecare data cand mama isi atingea abdomenul.

Studiul a constat in ecografii 3 D, facute in timp real pentru a analiza comportamentul intrauterin al bebelusilor in timpul celui de-al doilea si al treilea trimestru de sarcina. Stimularea in uter apare mai devreme decat se credea.

Copilul prezinta reactii atunci cand simte mangaieri si in cel de-al doilea trimestru de sarcina. Reactiile fatului se pot explica prin faptul ca in aceasta perioada de sarcina se formeaza deja o buna parte a sistemului nervos.

Bebelusul poate recunoaste chiar si sunete externe, iar cercetarile mai sugereaza si faptul ca bebelusii se simt mai linistiti si mai sensibili la atingerea mamei si a tatalui lor decat la atingerile strainilor.

Asadar, mamici, mangaiati-va burtica in timp ce creste fiindca este un stimul important pentru bebelus.

Este si o modalitate ideala de a-l face pe cel mic sa inceapa sa loveasca, lucru care se intampla de obicei intre saptamanile 20 si 24 de sarcina.

Cu cat familia interactioneaza mai mult cu bebelusul, cu atat mai familiar si mai placut va fi mediul care il asteapta dupa nastere.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână