Somnul copilului pana la 2 ani! Cate ore trebuie sa doarma pe zi | Demamici.ro

Daca ai ajuns sa citesti acest articol cu siguranta copilul tau doarme fie prea mult, fie prea putin. Cred ca ultima varianta este cea corecta :). Inainte de a prezenta datele standard, va amintesc, dragi mamici, ca fiecare copilas e diferit si ca fiecare are un numar ideal de ore de somn. Daca unii micuti se simt odihniti cu putine ore de somn, altii au nevoie de mult mai mult. Depinde ce noroc aveti :D.

In orice caz, somnul este esential in dezvoltarea corespunzatoare a micutului si e absolut normal ca parintii sa fie ingrijorati daca bebelusul nu doarme suficient. Lipsa somnului influenteaza negativ comportamentul, ritmul de crestere, pofta de mancare etc.

Pana in cea de-a treia luna de viata, programul de somn al bebelusului este mai haotic. Abia dupa aceasta varsta incepe sa se mai regleze. Cam de la aceasta varsta numarul de ore dormite poate sa scada sub 17 in 24 de ore. Nu va asteptati ca micutul sa doarma in fiecare zi acelasi numar de ore. Somnul depinde de starea de sanatate a copilului, de puseele de crestere, salturile mentale, eruptiile dentare, raceli, alte afectiuni etc.

Citeste si:

CUM SA-TI FACI BEBELUSUL SA ADOARMA SINGUR INTR-O SAPTAMANA? METODA FERBER

AVANTAJELE CO-SLEEPING-ULUI – MOTIVELE PENTRU CARE AM ALES SA DORM CU BEBELUSUL IN ACELASI PAT

Cat ar trebui sa doarma copilul pana la 2 ani:

nou-nascut – Noaptea ar trebui sa doarma in jur de 8 ore cu 2-3 treziri. Ziua ar trebui sa mai doarma alte 8 sau 9 ore in 3-4 reprize. Asadar in 24 de ore, un nou-nascut ar trebui sa aiba un total de 16-17 ore de somn.

La o luna – Noaptea ar trebui sa doarma 6-7 ore cu 2-3 treziri. Ziua ar trebui sa mai doarma 8-9 ore in 3-4 reprize. In total un copil de o luna ar trebui sa aiba un total de 14-16 ore in 24 de ore.

La 3 luni – Noaptea ar trebui sa doarma legat 4-5 ore, iar in timpul zilei alte 10 ore structurate in 3 reprize de somn. In total, un copil de 3 luni ar trebui sa doarma intre 13-15 ore pe zi.

La 6 luni – Copilul doarme legat si cate 6 ore pe noapte cu 1-2 treziri, iar in timpul zilei are 2-3 reprize de somn a cate 2-3 ore fiecare. In total ar trebui sa doarma 13-14 ore, iar somnul cel mai lung va fi cel de noapte.

In jurul varstei de un an – orele dormite noaptea cresc, iar reprizele de somn din timpul zilei se raresc. Astfel se face ca micutul va dormi de maximum 2 ori in timpul zilei si va fi mult mai activ.

Dupa un an si jumatate – copilul doarme o singura data pe zi (3-4 ore), iar numarul total de ore dormite ar trebuie sa fie in jur de 12-13 din 24.

Citeste si:

Foto: Dakota Corbin

REGRESIA SOMNULUI IN PRIMUL AN DE VIATA AL BEBELUSULUI! CUM SE MANIFESTA SI CE E DE FACUT

7 LUCRURI PE CARE NU AR TREBUI SA LE FACI DACA BEBELUSUL NU TE-A LASAT SA DORMI O NOAPTE INTREAGA

 

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

7 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână