Sfat important al unei proaspete mamici: „Ai grija de tine, de lucrurile care ti se par marunte!” | Demamici.ro

In primele saptamani, luni, din viata de mamica tinzi sa-ti ignori nevoile doar pentru a fi disponibila 24 din 24 pentru puiul tau. Nu e nimic gresit in a-ti dori sa-ti ingrijesti bebelusul si a fi mereu aproape de el, insa este esential pentru o proaspata mama sa-si satisfaca si propriile nevoi.

Pentru a-i putea oferi puiului tau tot ce e mai bun din tine, e necesar ca tu sa ai bateriile pline. Trebuie sa te hranesti corespunzator si, chiar daca suna a cliseu, sa te odihnesti ori de cate ori copilasul doarme.

„Hraneste-te. Chiar daca uneori nu ai timp sa o faci pe tihna, iar masa ta arata cam asa. Ai grija de tine, de lucrurile care ti se par marunte pentru ca insumate ele conteaza enorm.

Lucrurile marunte pe care le faci pentru tine te ajuta sa ai o stare mentala si psihica buna. Pe de alta parte, toate acele momente in care alegi sa nu mergi la baie, sa nu te odihnesti, sa nu mananci se cumuleaza si te pot face sa clachezi.

Esti parte din familia ta. Daruieste-ti aceeasi atentie si iubire pe care o imparti si celorlalti. Esti importanta, contezi si e nevoie de tine”, a fost mesajul pe care o mamica l-a transmis altor proaspete mamici.

O mama cat de cat odihnita, hranita, va avea alta stare de spirit si alta energie pentru a se putea ocupa de bebelus. Daca iti ignori nevoile nu faci decat sa acumulezi frustrari si o energie negativa care in cele din urma se revarsa tot in familie. Nu te neglija?

O familie are nevoie de o mama hranita, spalata, odihnita, nu de un zombie intrupat.

Postarea mamicii a adunat mii de like-uri pe contul de socializare, iar proaspetele mamici au rezonat cu randurile impartasite de tanara. „E un reminder important”, „Mi-au trebuit 2 ani sa dau suficienta atentie acestor aspecte.

Nu ma ingrijeam, nu ma hraneam suficient, iar lucrurile astea mi-au adus o gramada de probleme de sanatate. Poate suna stupid, dar asta este sfatul meu pentru proaspetele mamici: mancati!” au fost doar doua dintre comentariile lasate de mamici.

Citeste si:

ASA ARATA CORPUL FEMEII LA CATEVA ZILE DUPA NASTERE. CU PRUNCII LA PIEPT, CU BURTA MARE, CU LENJERIE DE UNICA FOLOSINTA | DEMAMICI.RO

CE NU-TI SPUNE NIMENI INAINTE SA NASTI. O TANARA MAMICA, DESPRE SACRIFICIUL MAMELOR: “NIMENI NU MI-A SPUS CA VOI PLANGE ORE IN SIR!” | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni