Scrisoarea unei mame care are un copil cu nevoi speciale: ” Tu, statule român, ia-ți 5 minute din timpul tău și uită-te în ochii acestei fetițe!” | Demamici.ro

In bugetul pe 2019, banii pentru copiii cu handicap nu au mai fost alocati, fiind trecuti in gestiunea autoritatilor locale care confrunta cu mari probleme in acoperirea fondurilor pentru plata indemnizatiilor copiilor sau pentru parintii parintii lor.

Mama unui copil cu handicap a publicat pe contul de socializare o scrisoare, destinata autoritatilor in care isi exprima furia si nemultumirea fata de indiferenta si ignoranta celor aflati la putere.

„Tu statule român, tu guvern, tu minister al finanțelor (NU MERITAȚI SĂ VĂ SCRIU NUMELE CU MAJUSCULE !!!)

Ia-ți 5 minute din timpul tău și uită-te în ochii acestei fetițe …

Explică-i de ce tu nu poți să îi asiguri terapia de care are ea nevoie, de ce e nevoită să caute centre private unde costul terapiei ajunge la 500 de euro lunar sau chiar depășește această sumă.
Explică-i că are nevoie de tratament special, diete speciale, alimente speciale, medicamente de peste mări și țări, vizite la medici lunare, analize, injecții.
Explică-i că o dizabilitate NU vine singură la pachet , ci cu o MULȚIME de alte boli asociate, dar și că este în țara unde medicii dau cele mai multe tratamente fără o baza logică, unde ajungi să devii dependent de un medicament de care nici măcar nu ai avut nevoie. Și toate astea se întâmplă de la cele mai mici vârste.
Explică-i de ce mami a obosit, și e tot timpul supărată și neliniștită, de ce tot timpul citește, caută soluții și nu îi ajunge niciodată ziua să facă tot ce are de făcut.
Explică-i cum ai lăsat tu cei mai vulnerabili oameni ai României în voia sorții, cu buget 0 alocat pe 2019, dar ți-ai cântărit bine promisiunile ca să nu se vadă “buba” . Explică-i tu de ce !
Explică-i de ce tu nu ești sprijinul oamenilor care au nevoie de tine, că la cei mai puternici le mărești pensiile/salariile și la cei mai slabi le tai DREPTURILE pentru ca să acoperi ce alții și-au însușit cu bună știință.
Explică-i cum tu te joci cu soarta a sute de mii de copii /adulti , și îi arunci ca pe niște jucării stricate, doar pentru simplul fapt că tu poți. Explică-i tu…. DE CE LE FRÂNGI ARIPILE ….pentru ca tu poți….😢😢😢😢”

Citeste si:

INSTRUCTAJ OBLIGATORIU PENTRU PARINTI! NOU-NASCUTUL NU VA PUTEA FI SCOS DIN MATERNITATE FARA EL | DEMAMICI.RO

2018, ANUL CU CELE MAI PUTINE NASTERI DIN ULTIMII 50 DE ANI | DEMAMICI.RO

ROMANIA, LOCUL 3 IN EUROPA LA NUMARUL DE NASTERI PRIN CEZARIANA! CE SPUNE ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII VIDEO | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni