Sarcina pe săptămâni

Sarcina pe saptamani: saptamana 22 de sarcina | Demamici.ro

Sarcina pe saptamani: saptamana 22 de sarcina. In saptamana 22 de sarcina, copilul tau este aproape format si incepe sa arate asemenea unui bebelus in miniatura.

La nivelul chipului, buzele, pleoapele, dar si sprancenele devin mult mai bine conturate. Se observa primele semne ale dintilor, prin mugurii dentari.

Ochii sunt formati, insa irisul nu are deocamdata pigment.

Pielea continua sa se dezvolte si are in continuare un aspect ridat. Stratul de piele este si el acoperit de un tip de par fin numit lanugo. Acesta mentine vernixul – substanta vascoasa si grasa cu rol de protectie fata de expunerea indelungata la lichidul amniotic.

In saptamana 22 de sarcina, copilul tau cantareste aproape jumatate de kilogram, mai exact, 430 grame.

De la crestet si pana la calcai, bebe masoara 27.8 cm.

Corpul tau in saptamana 22 de sarcina

Urmeaza o noua perioada incomoda pentru viitoarea mamica. Dupa aceasta saptamana, corpul tau va incepe sa retina tot mai multe lichide. Acest lucru impreuna cu circulatia incetinita de la nivelul membrelor va duce catre un aspect umflat al picioarelor si al gleznelor.

Daca esti insarcinata in perioada verii, vei resimti aceste simptome din plin.

Lichidele vor fi eliminate dupa nastere, motiv pentru care vei urina si vei transpira mult dupa nastere.

Poti ameliora aceste efecte daca te mentii activa, practici regulat sport pentru a stimula circulatia, dar si prin purtarea unei perechi de incaltaminte lejera.

De asemenea, incepand cu saptamana 22 de sarcina evita sa stai prea mult la birou sau in picioare. Daca esti nevoita sa stai pe scaun, intinde-ti picioarele pe un scaunel.

Totul despre teama de a naste prematur

Pe masura ce sarcina avanseaza, multe gravide isi fac griji ca nu cumva copilul sa vina pe lume mai devreme decat ar trebui.

Multe dintre tabieturile lor sau activitatile care le faceau chiar bine, ajung sa fie acum amanate, de teama ca nu cumva sa se declanseze travaliul prematur.

O activitate care te va ajuta in timpul, dar si dupa sarcina, este sportul. Vorbeste cu medicul tau si afla ce tip de activitate ti se potriveste, mai ales dupa saptamana 22 de sarcina atunci cand vei incepe sa retii lichide.

Daca inca ai suspiciuni, poti efectua un test pentru a determina daca risti sa nasti sau nu prematur.

Fibronectina fetala se gaseste la nivelul sacului amniotic si a membranelor fetale. Dupa saptamana 22 de sarcina, aceasta proteina dispare si nu va putea fi identificata decat dupa saptamana 38.

Astfel, daca aceasta substanta va fi prezenta in secretiile vaginale ale gravidei, intre saptamanile 22-38 de sarcina, inseamna ca exista un risc crescut de travaliu prematur.

In caz contrar, daca se constata absenta acestei proteine, femeia are un risc scazut si nu va naste in urmatoarele doua saptamani. Testul se efectueaza in acelasi mod ca testul Papanicolau si rezultatele se obtin in 24 de ore.

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 21 de sarcina | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina pe saptamani: saptamana 23 de sarcina | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni