Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului | Demamici.ro

Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului. Dr. James T. Goodrich, celebrul neurochirug newyorkez, care a reusit sa salveze viata unor gemeni nascuti siamezi, a murit. Potrivit primelor informatii transmise de CNN, medicul a murit pe 1 aprilie, din cauza unor complicatii cauzate de COVID-19.

James T. Goodrich avea 73 de ani si activa la „Albert Einstein College of Medicine” si „Montefiore Medical Center.”

Jadon si Anias McDonald sunt doar una dintre perechile de gemeni care, multumita doctorului James T. Goodrich, au primit sansa unei vieti normale.

Cazul gemenilor siamezi a fost relatat pe larg in presa internationala la sfarsitul anului trecut. Micutii s-au nascut cu craniile unite, un caz extrem de rar. Probabilitatea de a naste siamezi uniti la craniu este de 1 la 2,5 milioane de nasteri.

Operatia de salvare a gemenilor Jadon si Anias McDonald a fost a saptea interventie chirurgicala de separare a celebrului neurochirug. Celebrul medic a condus o echipa formata din 40 de specialisti, intr-o operatie care a durat 27 de ore. Anias si Jadon aveau pe atunci 13 luni. Operatia, extrem de complicata, a fost filmata de CNN.

La nivel mondial au mai avut loc doar 58 de astfel de operatii, din 1952 pana in prezent.

Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului. Dr. James T. Goodrich a ramas in amintirea tuturor ca un adevarat profesionist

Dr. James T. Goodrich si-a petrecut mai bine de 30 de ani la Centrul Medical Montefiore din New York, acolo unde a lucrat intensiv in cadrul departamentului de Neurochirurgie Pediatrica.

Parintii copiilor isi aduc aminte de el ca fiind medicul cu parul si barba grizonate si, in acelasi timp, cu mainile si inima de aur.

Obisnuia sa tina legatura in permanenta cu familiile copiilor pe care ii opera si nu uita nici macar de zilele de nastere ale micutilor.

Spitalul la care a lucrat vreme de mai bine de trei decade l-a numit pe Goodrich un adevarat pionier in meseria sa si in modul in care intervenea in cadrul interventiilor complexe de separare a craniilor, asa cum s-a intamplat in cazul gemenilor Jadon si Anias McDonald.

Dr. Emad Eskandar, şeful departamentului de neurochirurgie de la Albert Einstein College of Medicine: Era sufletul departamentului nostru – un maestru chirurg, un pedagog de talie mondiala si un coleg indragit de toti. Pierderea lui brusca este sfasietoare si amintirea lui va ramane in gandurile noastre.

Vezi si: Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma in contextul in care italienii le-au permis parintilor sa-si scoata copiii afara | Demamici.ro

Vezi si: Lupta unei mame cu sistemul medical din Romania: „Iertati-ma, pentru ca si eu sunt de vina!” | Demamici.ro

Vezi si: Un bebelus de cateva saptamani a murit dupa ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni