Pupatul copilului pe buze. Specialistii explica de ce nu e bine | Demamici.ro

Pupatul copilului pe buze. Un obicei atat de drag noua, parintilor, si de la care cu greu ne putem abtine. Iar mamicile inteleg cel mai bine acest lucru. Este un gest care vine din suflet si care exprima atat de bine iubirea puternica pe care o purtam copilului nostru.

Totusi, specialistii atrag atentia asupra acestui obicei. Pupatul copilului poate avea efecte psihologice nedorite asupra celui mic.

Prima data cand acest lucru a fost adus in discutie s-a intamplat in urma cu mai multi ani, atunci cand Victoria Beckham a publicat o fotografie in care isi pupa pe gura unul dintre copii. Prin prisma statutului de persoana publica, gestul ei a fost condamnat de unele voci.

Pupatul copilului. Ce poate intelege copilul gresit

Prin acest gest, incalcam „teritoriul” copilului si spatiul sau intim. Desigur, desi este un gest inocent, unii copii pot interpreta acest lucru ca fiind un gest perfect normal, admis, si oricine poate veni sa le „fure” un pupic, fara a cere permisiune.

Mai mult, in unele cazuri, el ar putea sa imite acest comportament si in afara familiei si sa pupe diverse persoane sau copii la gradinita.

Pupatul copilului alaturi de alte gesturi precum gadilatul fortat sau hranitul excesiv, chiar si cand copilul refuza, pot declansa „sindromul de victima” la copil. Acest lucru inseamna ca atunci cand va creste el se va comporta in permanenta asemenea unei persoane neajutorate, care nu se poate opune in fata situatiilor sau persoanelor neplacute care ii apar in cale.

Vezi si: Un copilas de 14 zile a murit dupa ce parintii l-au pupat pe gura! Mama indurerata a transmis un mesaj disperat tuturor parintilor | Demamici.ro

Nu este igienic pentru copil

Nu doar psihologii condamna acest gest atat de des intalnit in randul parintilor cu copii mici. Dentistii sunt de parere ca o serie de microbi pot fi transmisi cu usurinta de pe buzele adultului spre copil. Sistemul lor imunitar se afla in plina dezvoltare, iar microbii unui adult pot fi mult mai periculosi pentru ei.

Asadar, pupatul copilului trebuie privit cu precautie, daca e sa tinem cont de sfaturile specialistilor. Totusi, este important ca pe masura ce copilul creste acest obicei sa se rareasca. De asemenea, pe masura ce juniorul creste, puteti avea discutii cu el despre importanta intimitatii in relatiile cu strainii si limitele care nu pot fi incalcate.

Voi ce parere aveti despre aceste studii? Obisnuiti sa va pupati copilul pe buze? Daca da, v-ar fi greu sa renuntati la acest obicei?

 

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână