Profesoara din Vâlcea, care și-a lăsat fetița de 5 zile în scara blocului, a născut în mașină de frica soțului care nu-și mai dorea copii | Demamici.ro

Profesoara din Vâlcea, care și-a lăsat fetița de 5 zile în scara blocului, a născut în mașină de frica soțului care nu-și mai dorea copii | Demamici.ro

Profesoara din Vâlcea, care și-a lăsat fetița de 5 zile în scara blocului, a născut în mașină de frica soțului care nu-și mai dorea copii. Pe 12 februarie, un copilaș de doar 5 zile a fost găsit în scara unui bloc, în Râmnicu Vâlcea. După patru zile, mama s-a prezentat la Poliție unde a relatat detalii care i-au lăsat mască până și pe oamenii legii.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, a fost profesoară la Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea. Se pare că fostul cadru didactic mai are acasă două fete în vârstă de 12, respectiv 3 ani, iar nou-născuta nu mai era dorită de soț. De frica bărbatului, femeia și-a adus pe lume pruncul într-o mașină, loc în care a și îngrijit-o timp de 5 zile până a decis să o abandoneze.

Profesoara din Vâlcea, care și-a lăsat fetița de 5 zile în scara blocului, a născut în mașină de frica soțului care nu-și mai dorea copii

Fetița a fost descoperită în scara blocului de către o tânără de 20 de ani, la orele 23:00. Aceasta a sunat la 112 și a alertat autoritățile. Bebelușa nu avea nici măcar haine, ci era învelită într-un cearceaf vechi, extrem de uzat și pusă într-o scoică de mașină veche.

Fetița de 5 zile a supraviețuit printr-un miracol

„Dacă nu intra nimeni în bloc şi rămânea acolo, până dimineaţa, sau mai stătea câteva ore, murea”, au dezvăluit surse din apropierea anchetei potrivit libertatea.ro.

Incoerentă în declarații, profesoara din Vâlcea le-a explicat anchetatorilor că în momentul în care a știut că se apropie ziua nașterii și-a trimis cele două fete la bunici și s-a refugiat într-o mașină pentru a-și aduce pe lume pruncul.

Soțul, violent, nu își dorea copilul, motiv pentru care mama a decis să nască pe ascuns. În mașină femeia a stat câteva zile până a luat o decizie cu privire la soarta bebelușului. Se pare că această decizie a fost să-l lase în scara unui bloc. Fosta profesoară a fost internată cu depresie postpartum. Fetița e și ea internată la maternitatea din Râmnicu Vâlcea unde este foarte bine îngrijită de către cadrele medicale care au îndrăgit-o imediat.

„Este un copil perfect normal, este într-o stare bună. A devenit fetiţa noastră. Va sta în spital, deocamdată, pe durata cercetărilor, cât va fi nevoie.”, a declarat şefa Secţii Neonatologie, dr. Monica Nicolae.

În cazul de față, Direcția pentru Asistența Socială și Protecția Copilului Vâlcea va lua măsuri: „Dacă se impune, în procedură de urgenţă, vom lua o măsură de protecţie: plasament la familia lărgită sau un asistent maternal profesionist”, a declarat Directorul Direcției, Nicolae Badea.

Vezi si: Peste 15 familii vor să-l adopte pe Cristian, bebelușul abandonat într-o pungă, de Crăciun VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: O femeie din Baia Mare, înger salvator pentru un bebeluș găsit abandonat la tomberon | Demamici.ro