Primul bebeluș vindecat de COVID-19 a fost externat. Mama și-a strâns băiețelul la piept cu lacrimi în ochi | Demamici.ro

Primul bebeluș vindecat de COVID-19 a fost externat. Mădălina a trecut prin clipe foarte grele. După ce a fost externată din Maternitatea Odobescu, in care a născut, la 10 zile distanță a fost anunțată că bebelușul ei este infectat cu COVID-19.

Este vorba despre cazul celor 10 bebeluși diagnosticați cu COVID-19, in Timișoara, la începutul lunii aprilie. Ulterior bebelușii au fost retestați, iar testele au ieșit negative în 5 dintre cazuri.

Primul bebeluș vindecat de COVID-19 a fost externat

Băiețelul Mădălinei nu s-a numărat printre nou-născuții testați negativ, așa că mămica a fost nevoită să se interneze împreună cu bebelușul la Maternitatea Bega din Timișoara pentru a primi tratament de specialitate. Mama s-a vindecat mai repede și a fost externată cu câteva zile înaintea băiețelului ei.

Mămica a fost nevoită să stea departe de băiețelul mai multe zile. L-a văzut doar prin video call cu ajutorul asistentelor. Cadrele medicale l-au îngrijit pe nou-născut în timpul petrecut internat în spital, departe de părinții lui.

„Am apucat să stăm 10 zile acasă împreună, apoi dintr-o dată mi s-a luat din brațe. A fost foarte greu,” a declarat Mădălina „La Maruță”.

Pe 28 aprilie, Mădălina și-a putut lua băiețelul acasă. Cu lacrimi în ochi, mămica și-a stâns puiul la piept.

Povestea Mădălinei, mama unuia dintre nou-nascuții infectați cu COVID-19 la Maternitatea Odobescu din Timișoara

„Eram însărcinată. Am plecat la Maternitatea Odobescu pentru a naște acolo prin operație de cezariana. Pe data de 1 aprilie am fost testați. Pe data de 6 am primit rezultatele. Eu eram negativă. Doar bebelușul era pozitiv. Pe data de 2 am venit acasă și ne-am autoizolat, iar pe data de 9 si 10 am fost testați din nou. Testele bebelușului au ieșit pozitive ambele.

La mine pe 9 a ieșit negativ și pe 10 pozitiv. Pe data de 12 am fost internați la Maternitatea Bega și de atunci am stat în spital până ieri. Ieri l-au externat pe el, eu m-am externat săptămâna trecută. După 14 zile o să ne vedem de viață. Până atunci trebuie să stăm numai noi doi. Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem și cu tăticul”, a declarat Mădălina la PRO TV.

Marius Craina, medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Bega din Timișoara: „Am remarcat o înțelegere absolută și o comunicare impecabilă, o încredere pe care niciodată nu am întâlnit-o în cariera profesională, care s-a stabilit între cadrele medicale, mamele și gravidele internate la noi.

Chiar dacă distanța care îi separa erau doar câțiva zeci de metri între mame și nou-născuți, ele nu puteau să-i atingă , nu puteau să-i vadă! Singura comunicare care exista era prin telefon, între personalul nostru și mamă.

„Lumea trebuie să vadă și să înțeleagă că: da, este o boală cumplită,o boală care din păcate a produs victime, care a creat atâta suferință, dar există speranță!

Mădălina și nou-născutul pe care îl are astăzi în brațe dovedesc clar că împreună vom răzbi în acestă bătălie, în acest război!””

Vezi si: 10 nou-nascuti, diagnosticati cu COVID-19 in Timisoara. Testele mamelor, negative | Demamici.ro

Vezi si: Zambetul sperantei. Fetita nascuta prematur a invins coronavirusul | Demamici.ro

VIDEO AICI!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni