Mămici și tătici celebri

Povestea neștiută a Andreei Ibacka. A fost la un pas să nască prematur la 27 de săptămâni de sarcină | Demamici.ro

Povestea neștiută a Andreei Ibacka. A fost la un pas să nască prematur la 27 de săptămâni de sarcină. Andreea Ibacka a vorbit despre experiența primei sale sarcini, care nu a fost una deloc ușoară.

În prezent mămică a doi copii perfect sănătoși, soția lui Cabral a fost cât pe ce să nască prematur, atunci când era însărcinată cu fetița ei, Namiko. S-a întâmplat în timp ce se afla în vacanță, departe de casă, iar teama că ar fi putut să-și piardă bebelușul a marcat-o până în ziua de azi.

Povestea neștiută a Andreei Ibacka. A fost la un pas să nască prematur la 27 de săptămâni de sarcină

„N-am povestit asta atunci, însă în 2018 am fost la un pas de a naște prematur. Aveam 27 de săptămâni de sarcină, un copilaș de aproximativ 1 kg în burtică și eram în „vacanță” în Malta.

Timp de câteva zile am avut contracții aproape fără pauză. Dese, regulate, așa cum nu ți-ai dori să apară înainte de termen. Iar pe insulă am descoperit un sistem sanitar complet nepregătit, trăind tot timpul cu senzația că aplicația mea de sarcină îmi oferă mai multe informații prețioase decât personalul de gardă cu care am interacționat la „cel mai bun spital privat de-al lor”.

Am detaliat deja pe stories, însă rezumând… m-au anunțat că urma să nasc în noaptea respectivă și apoi m-au trimis înapoi la hotel, pentru a nu se complica cu o turistă cu probleme de sarcină. Pe ieșire „m-au liniștit”, în schimb, spunându-mi că „sunt șanse ca bebelușul să supraviețuiască”, a transmis ea.

Andreea Ibacka și-a spus povestea din solidaritate pentru toate femeile care au trecut sau trec prin această experiență, dar și față de bebelușii născuți prematur, acești micuți luptători care se luptă în incubator pentru fiecare zi din viața lor câștigată.

„M-am întors în România și cu multă grijă din partea doctorului meu, cu rugăciuni, cu tratament, cu repaus la pat timp de 6 săptămâni, am născut peste termen (la 41 de săptămâni) o fetiță perfect sănătoasă. Știu, sunt un caz norocos!

Astăzi este ziua internațională a prematurilor (n.r. 17 noiembrie), acești mici luptători pentru care greutățile apar încă din primele secunde de viață, odată cu dependența de un incubator, incapacitatea de a respira singuri, greutatea extrem de redusă ș.a.m.d.

Însă foarte greu le este și părinților bebelușilor născuți prematur, care cu siguranță și-au imaginat diferit primele zile alături de puii lor, întâia atingere, primele zâmbetete”, a mai scris Andreea Ibacka.

Andreea și Cabral Ibacka au împreună doi copii, o fetiță și un băiețel.

Cabral Ibacka si Andreea Pătrașcu s-au cunoscut pe platourile de filmare și s-au căsătorit în 2011. În 2013 au lansat împreuna proiectul „Casa Ibacka”, o emisiune pe care o moderau împreună. Cabral Ibacka a mai avut un mariaj, cu Luana Ibacka, cu care are o fiică, pe Inoke, în vârstă de 17 ani.

Vezi și: Andreea Ibacka, primele declarații după naștere: „Este un băiețel super cuminte. Nu știu cu cine seamănă” | Demamici.ro

Vezi si: Andreea Ibacka a născut! Cabral a devenit tată de băiețel: „Leșinat și plâns, plin de muci și vălelei sunt!” | Demamici.ro

Vezi si: Cum arată acum Inoke Ibacka, prima fiică a lui Cabral? A împlinit 17 ani și s-a transformat într-o adolescentă superbă | Demamici.ro

Vezi si: Imagini adorabile cu Cabral și fetița sa, Namiko: „Zgâtia asta nu obosește niciodată!” | Demamici.ro

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni