Știri interne

Portretul unei fetițe superbe din Maramureș a devenit cea mai premiată fotografie din lume: „Este un record mondial” | Demamici.ro

Portretul unei fetițe din Maramureș s-a transformat într-un record mondial pe zona de artă fotografică. Fotografia a obținut cele mai multe premii internaționale și i-a adus fotografului un record mondial, pentru cea mai apreciată fotografie de tip portret de până acum.

Artistul Kerekes István este din Târgu Mureș și este autorul fotografiei care a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări. El a reușit să surprindă chipul inocent al unei fetițe într-un portret ce poartă titlul „Yelena” în anul 2009, iar de atunci, niciun alt fotograf nu a reușit să-i mai egaleze performanța, informează digi24.ro.

„Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului care are loc la Oradea.

Cea mai premiată fotografie din lume. Povestea din spatele fotografiei

Aflat într-o vizită în Maramureș, Kerekes István a observat-o pe micuța moroșancă pe prispa casei, iar candoarea ei i-a atras atenția imediat.

„Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, şi-a descris fotograful subiectul pe site-ul său oficial.

„În baza datelor FIAP, acest rezultat este un record mondial”, se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului, organizat de Euro Foto ART International Association, la Oradea, pe 19 noiembrie 2022.

Fotograful Kerekes István s-a născut în România, însă s-a stabilit ulterior în Ungaria. A câștigat peste 3000 de premii și medalii naționale și internaționale.

„În vara anului 2018 a primit de la FIAP cea mai înaltă distincție a Federației internaționale recunoscute de UNESCO: distincția Artist Excelent de diamant, gradul 3 (EFIAP d/3).”

Tot în anul 2018 el a mai fost distins și cu Meritul de Stat Crucea de Aur a Ungariei. Lucrările artistului pot fi admirate din 19 noiembrie și în cadrul Expoziției de artă fotografică organizate în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal.

„Pentru mine arta fotografică înseamnă a vedea și a reda un lucru inedit și a-l imortaliza cu ajutorul obiectivului, într-un mod unic, pentru urmașii noștri. Totodată, înseamnă să le arăt celorlalți minunile din jurul nostru, dar și să scot în evidență greutățile și luptele care fac parte din viața noastră. A surprinde magia momentului și a-l face nemuritor – acesta este scopul creațiilor mele”, precizează artistul fotograf expozant, potrivit adevarul.ro.

Vezi și: Gemeni născuți în 2022, din embrioni congelați în anul 1992. Record de 30 de ani în criogenarea embrionilor | Demamici.ro

Vezi și: Bebelușul care a venit pe lume dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

3 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

3 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

5 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni