A ajuns in spital dupa ce-a fost pupat. Parintii au facut publice pozele cu chipul copilasului distrus de herpes pentru a trage un semnal de alarma | Demamici.ro

Kalo Hoy a petrecut 4 zile in spital dupa ce-a fost depistat pozitiv pentru virusul herpes simplex. Parintii au observat initial bubite mici, rosii pe fata, pieptul si bratele copilasului. Lorna Hoy, in varsta de 27 de ani, mama copilasului, sustine ca au mers cu baiatul de 2 ori la doctor, insa acesta i-a linistit spunandu-le ca nu este nimic grav si ca bubitele vor disparea de la sine.

Abia a treia oara cand au ajuns la Urgente, cazul micutului a fost luat in serios. Lui Kalo i-au fost facute mai multe analize, iar rezultatele au indicat prezenta in corp a virusului herpes simplex pe care doctorii cred ca l-au luat de la sarutul unui adult infectat.

Mama copilasului a decis sa faca public cazul baiatului pentru a creste gradul de constientizare in randul parintilor cu privire la cat de periculos poate fi acest virus. Netratat la timp, virusul herpes simplex poate fi fatal.

„Sarutul copiilor pe gura este o modalitate comuna de a lua herpesul, cu atat mai mult cu cat se transmite prin saliva. Nu credeam niciodata ca asa ceva se poate intampla in familia noastra.

Kalo avea bubite mici pe toata fata, pe piept si pe brate inainte de a fi diagnosticat cu herpes. I-au aparut ulceratii in gura si a fost nevoie sa i se faca injectii in ochi pentru ca infectia sa nu-i afecteze si sa nu orbeasca”, a adaugat Lorna Hoy.

Kalo a fost internat in spitalul Wythenshawe din Manchester, in ianuarie, unde a avut nevoie de tratament agresiv cu antibiotice pentru a scapa de infectie.

„Am auzit despre cazuri de bebelusi care au murit dupa ce au fost infectati cu acest virus, ceea ce este terifiant. Cred ca singurul motiv pentru care Kalo a supravietuit a fost ca are aproape 2 ani.

Sper ca povestea noastra sa fie o invatatura pentru alti parinti. Asa ceva se poate intampla oricui. Incurajam oamenii sa caute informatii despre virus si despre cum poate fi prevenit pentru ca alti copii sa nu mai treaca prin ce-a trecut Kalo”, a declarat Andy Griggs, tatal baietelului.

Herpesul poate fi fatal in cazul bebelusilor din cauza sistemului imunitar care nu este bine dezvoltat. In cazul copiilor peste un an, boala este rareori mortala.

„Daca Kalo ar fi facut herpes cand era mai mic, situatia ar fi fost dramatica. Boala este fatala pentru nou-nascuti”, a adaugat mama lui Kalo, potrivit Daily Mail.

Citeste si:

UN COPILAS DE 14 ZILE A MURIT DUPA CE PARINTII L-AU PUPAT PE GURA! MAMA INDURERATA A TRANSMIS UN MESAJ DISPERAT TUTUROR PARINTILOR | DEMAMICI.RO

A FOST INFECTAT CU STAFILOCOC AURIU SI A FACUT SEPTICEMIE! DARIUS S-A STINS LA O LUNA DE VIATA. ANCA A DEVENIT MAMA DE INGERAS: „NU EXISTA DURERE MAI MARE PE LUME. AM CREZUT CA MOR SI EU ATUNCI, CU EL” | DEMAMICI.RO

BEBELUSI, INFECTATI CU STAFILOCOC AURIU. MAMA UNUIA DINTRE COPILASI, DECLARATII SFASIETOARE: „SUNT AICI COPII LA CARE STAFILOCOCUL LE-A AJUNS LA PLAMANI” | EXCLUSIV DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână