Mămici și tătici celebri

Operația rară în uter care a salvat bebelușul nenăscut al lui Kourtney Karadashian. Vedeta e însărcinată cu al patrulea copil | Demamici.ro

Operația rară în uter care a salvat bebelușul nenăscut al lui Kourtney Karadashian. Kourtney, cea mai mare dintre surorile Kardashian, este însărcinată cu al patrulea copil.
Vedeta în vârstă de 44 de ani a fost supusă unei intervenții chirurgicale prin care medicii au încercat să-i salveze bebelușul.

Operațiile chirurgicale efectuate asupra fătului nenăscut sunt extrem de delicate și nu sunt des întâlnite, însă medicii au considerat că doar astfel copilul are o șansă să fie salvat.

Iar pentru mamă emoțiile au fost foarte mari. Deși nu s-a aflat la prima sarcină și nici la primele emoții și temeri față de copilul ei, de data aceasta lucrurile au fost diferite. După ce a trecut cu bine de această intervenție, atât ea, cât și bebelușul ei nenăscut, vedeta a vorbit pe Instagram despre întreaga experiență.

Voi rămâne pentru totdeauna recunoscătoare medicilor incredibili pentru că au salvat viața bebelușului nostru. Sunt recunoscătoare soțului meu, care a plecat din turneu doar ca să-mi fie alături la spital și să aibă grijă de mine apoi. Și mamei mele, îți mulțumesc că m-ai ținut de mână în timp ce treceam prin toate astea.

„Pentru cineva ca mine, care a mai avut 3 sarcini în trecut, nu eram pregătită pentru o intervenție chirurgicală fetală urgentă. Nu cred că cineva care nu a trecut printr-o situație similară poate să înțeleagă acel sentiment de frică. Am o înțelegere complet nouă și respect pentru mamele care au fost nevoite să lupte pentru copiii lor în timpul sarcinii. Ieșirea din spital cu băiețelul meu în burtă și în siguranță a fost cea mai mare binecuvântare.”, a fost mesajul ei.

Vedeta a preferat să nu dezvăluie motivul pentru care fătul ei a avut nevoie de o astfel de procedură complexă, însă de-a lungul timpului au existat câteva situații ce au necesitat o operație chirurgicală asupra fătului nenăscut.

Tratarea anemiei fatale a dus la primele intervenții chirurgicale în uter în anii 1960

Transfuzia fetală, procedură ce implică tranfuzarea de sânge de la un donator, către cordonul ombilical al fătului, i-a condus pe medici către prima intervenție chirurgicală de acest fel, în anii 1960.
În anii ce au urmat, intervențiile s-au perfecționat și au început să trateze și alte probleme de sănătate ale copiilor nenăscuți. Chiar și așa, rămâne o intervenție delicată, ce nu este deloc lipsită de riscuri.

Defecte la nivelul tubului neuronal

Acest tip de intervenție se poate face până în săptămâna 26 de sarcină, iar operația reduce complicațiile grave care pot fi asociate cu mielomeningocel sau meningocel.
Potrivit ultimelor studii publicate în New England Journal of Medicine, șansele de recuperare ale copilului operat în uter sunt mai mari decât dacă operația are loc după naștere abia.

Acumulare de lichid în abdomen

Dacă fătul are o acumulare de lichid în abdomen sau în piept, medicii pot recomanda intervenția chirurgicală în uter.
Cu ajutorul unui ac subțire se poate extrage lichidul dintr-o cavitate în alta, fiind considerată o procedură minim invazivă.

Deși este o intervenție care poate salva bebelușul sau să modifice în bine dezvoltarea lui ulterioară, operațiile în uter nu sunt nici ele lipsite de riscuri.
La fel ca la orice altă intervenție chirurgicală, pot apărea hemoragii, iar în cazurile mai grave, nu doar fătul poate fi afectat, dar și mama, iar în scenariile nedorite să apară acumulări de cheaguri pe vasele de sânge sau acumulare de sânge în plămânii mamei.

Surorile Kardashian, mămici devotate

Deși sunt cunoscute de o lume întreagă și și-au construit o carieră în showbiz, dar și în industria fashion, cele trei surori – Kourtney, Kim și Khloe Kardashian au învățat de mici că familia ocupă locul de mai important și au îmbrățișat cu bucurie maternitatea.

Kourtney Kardashian este mama a trei copii, de 8, 11 și 13 ani, rodul iubirii dintrea ea și fostul partener, Scott Disick.

În prezent, Kourtney poartă în pântece cel de-al patrulea copil, iar tatăl e actualul ei partener, Travis Barker, solistul trupei Blink182.

Kim Kardashian este, la rândul ei, mama a patru copii pe care îi are împreună cu fostul soț Kanye West.
La cel de-al patrulea copil, bruneta a apelat la o mamă surogat.

Tot la o mamă surogat a apelat și cea mai mică dintre surori, Khloe.
După nașterea primului ei copil, o fetiță, mezina familiei Kardashian și-a întâmpinat al doilea copil, un băiețel, cu ajutorul unei mame purtătoare.

Vezi și: Prima operație pe creier reușită la un bebeluș aflat în burta mamei. Fetița a primit o nouă șansă și s-a născut fără defecte congenitale | Demamici.ro

Vezi și: Operatia intrauterina. Oscar a fost operat de spina bifida. A primit sansa la viata inainte sa se nasca | Demamici.ro

Vezi si: O sarcina extrem de dificila, obtinuta miraculos la 41 de ani! Cristina C ne-a impartasit povestea ei | Demamici.ro

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

13 ore

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni