Obiceiuri nocive in sarcina care pot afecta bebelusul | Demamici.ro

Obiceiuri nocive in sarcina care pot afecta bebelusul. Exista mai multe obiceiuri in sarcina care pot afecta dezvoltare sanatoasa a bebelusului. Este bine cunoscut faptul ca o viitoare mama anxioasa si cu stari depresive poate afecta copilul inca din pantece.

Specialistii trag un semnal de alarma si asupra altor obiceiuri nocive care ar trebui evitate in timpul sarcinii.

Obiceiuri nocive in sarcina care ar trebui evitate complet

1. Tipatul si starile de nervi

Astfel de stari ii pot face rau copilului si creeaza aceleasi dezechilibre in organismul gravidei precum starile de anxietate. Acestea, la randul lor, pot afecta sistemul imunitar al copilului si dezvoltarea creierului.

Nu in ultimul rand, aceste episoade iti pot ingreuna sarcina prin stari de voma, durere de cap si probleme cu somnul.

Daca traversezi o perioada mai tensionata in timpul sarcinii, gandeste-te in primul rand la bebelus, iar apoi actioneaza impotriva acestor obiceiuri nocive: dormi, mediteaza, fa plimbari relaxante si daca ai nevoie de ajutor suplimentar, consulta un medic.

2. Zaharul in exces

Un studiu a concluzionat ca femeile insarcinate care consuma zahar in exces vor naste copii care vor avea deficit de atentie si probleme cu memoria. Chiar daca ai pofte nebunesti, incearca sa inlocuiesti zaharul procesat cu cel din fructe.

Obiceiuri nocive in sarcina care pot afecta bebelusul

3. Schimbarile de dispozitie

Schimbarile de dispozitie sunt frecvent intalnite in sarcina. Ele au loc in urma fluctuatiilor hormonale. Desi sunt firesti, nu te lasa prada lor. Elimina gandurile care iti pot cauza stres si ingrijorare atunci cand nu este cazul si incearca sa te relaxezi.

4. Obiceiuri in sarcina care pot afecta bebelusul. Statul in apa fierbinte in cada sau in sauna

In topul acestor obiceiurilor care pot afecta dezvoltarea ulterioara a bebelusului se numara si una dintre metodele preferate de relaxare a femeilor.

Desi am vorbit mai sus despre cat de important este sa ai grija de psihicul tau, evita baile in apa fierbinte sau expunerea la temperaturi ridicate precum cea din sauna. Aceste nu sunt benefice pentru fat.

Opteaza pentru dusuri sau poti sta in cada, insa nu in apa fierbinte, ci calda, la temperatura corpului.

5. Obiceiuri nocive in sarcina: plansul

Plansul si schimbarile de dispozitie sunt firesti, insa trebuie sa fii atenta daca lacrimile tale sunt insotite si de lipsa apetitului, sentimente de vinovatie, lipsa energiei sau dormit prea mult.

Daca te confrunti cu astfel de stari, cauta sprijin in oamenii din jur. Vorbeste cu medicul tau sau cu alte femei insarcinate, mame, prietene, persoane care iti pot oferi sprijin.

6. Cofeina in exces

Cofeina are capacitatea de a patrunde prin placenta si sa afecteze fluxul de sange al fatului. Medicii recomanda evitarea cofeinei in timpul sarcinii, insa daca iti este greu sa renunti, incearca sa consumi cat mai moderat si sa nu depasesti doza de 2 cesti de cafea pe zi.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni