O profesoară de 36 de ani din Neamț a murit după ce-a născut o fetiță sănătoasă. Doi copilași au rămas fără mamă | Demamici.ro

O profesoară de 36 de ani din Neamț a murit după ce-a născut o fetiță sănătoasă. Doi copilași au rămas fără mamă. La doar 36 de ani, Narcisa Mihăilă s-a stins fulgerător în zilele care trebuiau să fie printre cele mai fericite din viața sa. Profesoara de vioară de la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț a trecut în neființă duminică, informează ziaruldeiasi.ro.

Vestea tragică a fost comunicată de conducerea unității de învățământ: „Suntem profund îndurerați de fulgerătoarea stingere din viață a tinerei și talentatei noastre colege, Narcisa Mihăilă. Dumnezeu s-o odihnească în pace, iar familiei îndurerate să-i dea mângâiere și puterea de a-i ocroti pe cei doi copilași”.

Narcisa Mihăilă devenea mamă pentru a doua oară vineri, 19.03. când a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Nașterea a avut loc la un spital din Bacău și a decurs normal, fără complicații. Starea de sănătate a Narcisei Mihăilă era una bună și nimic nu prevestea nenorocirea care urma să se întâmple la 24 de ore de la venirea pe lume a micuței.

Din primele informații comunicate de apropiați ai familiei, se pare că medicii suspectează că moartea femeii a fost cauzată de o embolie. Familia este în stare de șoc după dispariția prematură a Narcisei care a lăsat în urmă doi copilași, o fetiță nou-născută și un băiețel de 10 ani.

Vezi si: Ce este embolia amniotica – complicatia care a adus-o pe Andreea Balan in pragul mortii | Demamici.ro

Ce este embolia amniotica

Definiţie: embolia cu lichid amniotic (ELA) reprezintă o complicaţie foarte gravã a sarcinii, nasterii, sau avortului,cu instalare cataclismicã, caracterizată prin dispnee, dureri toracice, edem pulmonar, şoc, CID şi frecvent deces matern şi/sau fetal.

Se presupune cã ELA s-ar datora trecerii de lichid amniotic în circulaţia maternă.

Evoluţia se desfăşoară teoretic în 3 faze:
• faza de hipoxie severă şi insuficienţă cardiacă dreaptă;
• faza de insuficienţă ventriculară stângă – hipotensiune;
• faza de disfuncţie neurologicã, convulsii, comă.

Incidenţa: 1/8000- 1/80.000 de naşteri

Prognostic:
• mortalitate maternă: 61 -86%;
• sechelaritatea neurologică: 85% la supravieţuitoare;
• supravieţuirea neonatală: 70%.

Raritatea afecţiunii şi instalarea sa brutală nu oferă posibilitatea standardizării diagnosticului şi tratamentului pe bază de dovezi ştiinţifice reproductibile. Managementul şi tratamentul se efectuează mai mult pe baza regulilor de bună practică medicală.

Continuarea articolului AICI

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni