Știri interne

O mamă din Timișoara s-a aruncat de la etaj cu cei doi copii de 3 și 6 ani. Toți trei au murit | Demamici.ro

O mamă din Timișoara s-a aruncat de la etaj cu cei doi copii de 3 și 6 ani. Toți trei au murit. Caz tulburător în Timișoara, după ce o mamă a comis un gest extrem, marți dimineață (3 mai 2022), în jurul orei 10:00.
Femeia, mamă a doi copii, a sărit de la etajul unui bloc împreună cu cei doi copii ai ei, în vârstă de 3 și 6 ani. Potrivit primelor informații, femeia era divorțată și nu locuia în blocul în care s-a produs tragedia.

Din nefericire, atât femeia de 33 de ani, cât și cei doi copii ai săi au murit. Potrivit ISU Timiș, s-a solicitat acordarea primului ajutor a 3 victime inconștiente, în Timișoara. La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite 3 victime căzute de la înălțime, dintr-un bloc de 10 etaje.

În urma impactului cu solul, femeia și băiețelul de 3 ani au murit pe loc. Fetița încă prezenta semne vitale și medicii de pe ambulanță au încercat să aplice manevrele de resuscitare. La scurt timp după, fetița a murit și ea.

O mamă din Timișoara s-a aruncat de la etaj cu cei doi copii de 3 și 6 ani. Toți trei au murit

Deocamdată nu se cunoaște motivul care a condus-o pe mamă să recurgă la un asemenea gest.

„În urma apelului primit pe S.N.U.A.U. 112 din data de 03.05.2022, ora 09:46, am fost solicitați să intervenim pentru acordarea primului ajutor la 3 victime inconștiente.
La locul evenimentului s-au deplasat forțe si mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Timișoara, cu 4 echipaje SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite 3 victime căzute de la înălțime (bloc 10 etaje, nu se cunoaște nivelul de la care au căzut), 1 adult de sex feminin cu vârsta de 33 ani și 1 copil (băiat, aproximativ 3 ani) care prezintă leziuni incompatibile cu viața și 1 copil (fată, aproximativ 6 ani) care prezintă semne vitale, căruia i se acordă primul ajutor medical”, au transmis reprezentantii ISU Timis.

Vezi și: Ea este femeia care s-a aruncat de pe un bloc din Timișoara cu cei doi copilași. A comis gestul cumplit în drum spre grădiniță | Demamici.ro

Depresia, un posibil motiv al sinuciderii? Care sunt primele simptome ale depresiei

Potrivit literaturii de specialitate, depresia, de cele mai multe ori, apare la femeile cu tulburare dispozitionala (adica un ton emotional pervaziv, care influenteaza profund punctul de vedere si perceptia de sine, a altora si a mediului in general) sau alta afectiune psihiatrica subadiacenta. Depresia postpartum incepe in decurs de 4 saptamani de la nastere.
Kaplan&Sadock – Manual de buzunar de psihiatrie clinica

Simptomele depresiei postnatale pot fi:

  • Sentimente de tristete, „gol” in cea mai mare parte a zilei, aproape in fiecare zi
  • Proaspata mamica plange mai mult decat de obicei si aparent fara motiv
  • Interes sau placere diminuatate fata de aproape sau toate activitatile
  • Insomnie sau hipersomnie
  • Oboseala si incapacitatea de a-si reveni din aceasta stare
  • Sentimente de furie si agresiune
  • Mamica mananca prea putin sau prea mult
  • Evitarea contactului cu cei apropiati si cu familia

 

Din pacate multor persoane le e greu sa inteleaga ce se intampla cu proaspata mamica, nu pot intelege de ce se comporta asa si atunci pot spune ca este doar o metoda a lor de a primi atentie. Depresia chiar exista si este o boala ca oricare alta, numai ca este o boala emotionala si astfel trebuie tratata ca atare.

Nu trebuie trecuta cu vederea pentru ca poate pune in pericol viata proaspetei mamici si a nou nasculului.

Cat dureaza depresia postnatala?

Sentimentele exagerate de tristete si poate anxietate afecteaza capacitatea mamei de a avea grija de ea si de noul nascut. Mamica are nevoie de ajutor de specialitate pentru a putea face fata sarcinilor de proaspata mamica.

Ca si durata nu se stie exact cat dureaza, poate dura de la cateva luni pana la ani, dar este esential sa se intervina cat mai repede, astfel incat mamica sa se simta ascultata, inteleasa si sa aiba sentimentul de speranta in viitor.

Vezi și: Depresia postnatala explicata de psihoterapeutul Isabela Mihut – cauze, simptome, tratament | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni