O gravidă din Chișinău a aflat în săptămâna 36 că va naște un copil cu malformații: „Cât va trăi copilul nu știe nimeni” | Demamici.ro

O gravidă din Chișinău a aflat în săptămâna 36 că va naște un copil cu malformații. O gravidă din Chișinău, Republica Moldova, a primit cea mai dureroasă veste în ultimul trimestru de sarcină.

Medicii au avertizat-o pe viitoarea mamă că fetița ei se va naște cu malformații congenitale și, ce este și mai dureros, este faptul că nimeni nu îi poate ajuta copilul.

Tatiana Bejenaru a născut o fetiță, după ce s-a chinuit ani de zile să devină mamă. A pierdut cinci sarcini concepute natural, din cauza unei boli de care suferă. A șasea oară părea să fie cu noroc, însă fericirea avea să-i fie umbrită de vestea că micuța ei se va naște grav bolnavă.

De la bucuria de a fi mamă, la tragedia de a-ți privi copilul cum suferă

În luna mai, Tatiana și-a născut fetița, însă micuța, în vârstă acum de nici 3 săptămâni se chinuie din cauza malformațiilor congenitale cu care s-a născut.

Sarcina a fost cu atenție monitorizată, însă toate ecografiile pe care le-a făcut până în săptămâna 36 de sarcină, indicau că totul decurgea normal.

”La 30 de săptămâni am fost cu soțul la domnul Șișnițanu și el ne-a arătat la ecran examenul ultrasonografic. Uitați-vă ce spate frumos, ce piciorușe frumoase, ce căpșor frumos, ce fetiță blondă cu ochi albaștri. Un copil normal.

La 36 de săptămâni îmi spun că aveți un copil cu dizabilități. Chiar dacă este un mare păcat, dar dacă știam din timp, nu păstram această sarcină,” a spus Tatiana Bejenaru, potrivit mamaplus.md.

La recomandarea medicilor, Tatiana a născut de urgență. După venirea pe lume a fetiței, medicii i-au pus un diagnostic crunt: boli congenitale incopatibile cu viața, anomalie a sistemului nervos, deformarea coloanei vertebrale și malformații ale picioarelor.

Tatiana îi acuză pe medici de malpraxis: „Cât va trăi copilul nu știe nimeni”

Mama fetiței vrea să-i dea în judecată pe medici pentru malpraxis: „Cât va trăi copilul nu știe nimeni”

După ce-a născut, mama fetiței s-a consultat și cu alți medici, iar aceștia i-au spus că malformațiile ar fi putut fi văzute mai din timp.

Mai mult, ea vrea să-i dea în judecată pe medicii care s-au ocupat de ea, acuzându-i de malpraxis.

”Eu mă simt vinovat că poate trebuia să insist să se ducă încă la un specialist. Nimeni nu este Dumnezeu, greșesc toți și cei mai mari specialiști.”, susține specialistul USG, de la spitalul din Chișinău, care s-a ocupat de acest caz.

În prezent, fetița Tatianei urmează doar un tratament cu antibiotice.

Copilul primește antibiotice pentru că la spate i-au depistat niște bacterii. Mai mult nimic. Nu primește niciun tratament. La fiecare mișcare copilul plânge și strigă, are dureri. Cât va trăi copilul nimeni nu știe. Toți refuză să facă ceva pentru că sunt foarte multe probleme.”, a mai adăugat Tatiana.

Vezi si: O mama isi tine pruncul la piept dupa ce amandoi au fost la un pas sa moara in timpul nasterii | Demamici.ro

Vezi si: Dr. Ovidiu Lazar, medicul care salveaza gratuit vietile copiilor din Romania VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni