Uncategorized

O fetita de 5 luni a murit: „Mi-a spus ca are rosu in gat si ne-a trimis acasa!” | Demamici.ro

O fetita de 5 luni a murit: „Mi-a spus ca are rosu in gat si ne-a trimis acasa!” Alina si Gabi Artimon sunt parintii micutei care la doar 4 luni jumatate a plecat la ingeri.

In ziua de Sfantul Nicolae, pe 6 decembrie anul curent, Alina, originara din satul Ciuslea, comuna Garoafa, si-a dus fetita de 5 luni la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului „Sfantul Pantelimon” Focsani.

Dupa consult, fetita a fost diagnosticata cu „rosu in gat” si i s-a eliberat o reteta. Mamica si fetita au fost lasate sa plece din spital.

Parintii sustin ca doctorii le-au spus ca nu este nimic grav. Alina a ajuns cu copila acasa si a inceput tratamentul prescris. A doua zi de dimineata, mama si-a gasit fetita fara suflare.

O fetita de 5 luni a murit: „Mi-a spus ca are rosu in gat si ne-a trimis acasa!”

„Am fost vineri cu ea la Urgente si mi s-a spus ca are rosu in gat. M-a trimis acasa cu ea, iar vineri seara am inceput tratamentul. Sambata dimineata (n.r. – pe 7 decembrie), la ora 05:00 a mancat si la 06:30, cand m-am trezit sa-i dau siropul, ea murise. La autopsie a iesit ca era racita la plamani si nu avea nimic la gat”, a declarat femeia, potrivit observator.tv.

„Dumnezeu sa te ierte iubita lui tati. Sa stii ca te vom iubi pentru totdeauna chiar daca nu mai esti printre noi. La doar 4 lunite jumate esti un ingeras frumos si vei ramane in sufletele noastre”, a scris tatal indurerat pe contul de socializare.

Cazul a fost facut public de un alt internaut care i-a acuzat pe medici ca nu si-au facut meseria asa cum ar trebui. Reprezentantii Spitalului „Sfantul Pantelimon” Focsani nu au oferit inca un punct de vedere cu privire la situatia in cauza.

Vezi si: Fetita chinuita de febra, trimisa acasa de medici! Micuta s-a prabusit la 2 minute dupa iesirea din spital VIDEO | Demamici.ro

Ce este de fapt „rosul in gat”?

Gatul rosu este observat de catre cadrul medical la examinarea faringelui, amigdalelor, palatului moale/ dur. Asadar, „rosul in gat” poate insemna un diagnostic de faringita acuta, dar si amigdalita acuma, faringo-amigdalita acuta, herpangina, rinofaringita etc.

De asemenea, este bine de stiut ca „rosul in gat” insoteste bolile copilariei, cele virale: varicela, rujeola, oreion sau cele bacteriene: scarlatina, informeaza Irina Costache, medic pediatru.

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni