Știri interne

O fetiță de 4 ani din Galați, lăsată singură în casă, a căzut de la etajul 4 al unui bloc. Micuța nu a mai putut fi salvată | Demamici.ro

A căzut de la etajul 4. O fetiță de 4 ani din municipiul Galați a murit după ce a căzut de la etajul patru al blocului în care locuia. Tragicul accident s-a petrecut în jurul orei 07:50, la un bloc de locuințe, din zona Bulevardul Dunărea.

Din primele informații, fetița de 4 ani se afla în grija bunicilor, împreună cu sora ei mai mare, în vârstă de 7 ani, în timp ce părinții erau la serviciu.

În dimineața în care s-a produs tragedia, fetița mai mică a fost lăsată nesupravegheată, după ce bunicul plecase dimineața devreme la pescuit, iar bunica plecase cu puțin înainte de ora 08:00, cu nepoata mai mare, să o ducă la școală.

Fetița de 4 ani a rămas singură în locuința bunicilor, iar curiozitatea a împins-o către una dintre ferestrele apartamentului situat la etajul 4 al blocului.

Câțiva trecători au observat-o pe fetiță la fereastră și au încercat chiar să sune la 112. Din nefericire, într-un moment de neatenție, înainte să ajungă echipajul de Salvare, fetița a alunecat și a căzut în gol de la fereastră.

A căzut de la etajul 4. O fetiță de 4 ani din municipiul Galați a murit după ce a căzut de la etajul patru al blocului în care locuia

„Astăzi, 13 iunie, ora 07:48, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că un copil a căzut de la etajul 4 al unui bloc de locuințe situat pe Bulevardul Dunărea, din municipiul Galați.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați, ajunși la fața locului, au stabilit că o minoră, de 4 ani, care locuia în blocul respectiv împreună cu familia, ar fi rămas singură în apartament, fără supraveghere, pentru o perioadă scurtă de timp și, în împrejurări ce urmează a fi stabilite, a căzut de la una dintre ferestrele locuinței.

Minora a fost preluată în stare gravă de un echipaj medical de la Ambulanță și transportată la spital.

În cauză, va fi deschis un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă”, se arată în comunicatul inițial poliției.

Medicii ajunși la fața locului au preluat-o pe copilă și au transportat-o de urgență la spital, însă în ciuda eforturilor, fetița nu a mai putut fi salvată, potrivit Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

La momentul producerii accidentului, oamenii legii un stabilit că vor deschide un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
În cauză, după decesul fetiței, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.

Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră

Cazul fetiței de 4 ani din Galați nu este unul singular, iar în ultimii ani tot mai mulți copii, lăsați nesupravegheați, și-au pierdut viața după ce au căzut în gol de la fereastră.

Chiar și o clipă de neatenție a adultului din casă poate conduce către o tragedie.

Ferestrele sunt adevărate pericole pentru copiii mici care sunt lăsați nesupravegheați chiar și pentru o clipă de către adulți, însă astfel de episoade tragice pot fi prevenite.

Probabil de multe ori ți-a trecut prin minte scenariul negru în care copilul ar fi deschis geamul sau ușa termopan și s-ar fi prăbușit în gol de la zeci de metri. Din nefericire, aceste scenarii sunt reale, iar multe familii au trecut prin adevărate drame pentru că nu au luat în considerare opțiunea montării unui sistem de protecție pentru geamurile/ ușile de termopan.

Una dintre cele mai comune variante de protecție o constituie montarea unui mâner cu cheie. Acesta este potrivit pentru orice ușă sau fereastră termopan de pvc nouă sau deja montată, fără să aibă vreo importanță profilul din care sunt confecționate (Ferestre Rehau, Ferestre Salamander,etc).

Mânerul se poate bloca într-o anumită poziție: închis sau oscilobatant și se poate debloca numai prin folosirea cheii. Costul aproximativ pentru un astfel de sistem este cuprins între 25 și 50 RON, prețurile variind în funcție de model, de producător sau distribuitor.

Prin montarea feroneriei speciale, copilul (vorbim aici despre un copil mai mare care știe cum să umble la geamuri) are acces la geam atât cât să-i permită aerisirea camerei (rabatarea) sau închiderea geamurilor. Acest tip de feronerie nu permite deschiderea completă a geamului decât prin folosirea unei chei. Sistemul este potrivit pentru feroneria Roto, dar și pentru ferestrele echipate deja cu feronerie Roto NT.

Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Limitator de siguranță

Așa cum îi spune și numele, limitatorul de siguranță limitează distanța la care se poate deschide o fereastră, fiind conceput special pentru siguranța copiilor. Acest tip de sistem se potrivește oricărui tip de fereastră sau ușă mică.

Pentru ca fereastra să poată fi deschisă complet este nevoie înlăturarea cablului dintr-o parte, acest lucru fiind posibil doar utilizând cheia. Costul aproximativ pentru un astfel de sistem este de 119 RON, prețurile variind în funcție de model, de producător sau distribuitor.

Siguranță pentru uși de balcon și ferestre

Aceste sisteme sunt concepute special pentru a-i proteja pe copii de accidentele prin cădere care le pot pune viețile în pericol. Ele sunt utile și pentru că previn închiderea accidentală de către copii, a părinților, pe balcon sau terasă. Instalarea se face foarte ușor. Nu necesită asistență specializată și se face fără găurile, înșurubare sau lipire, iar îndepărtarea sistemului nu lasă reziduri.

Aceste siguranțe pentru uși și ferestre le blochează în poziție închisă sau înclinată, potrivindu-se cu majoritatea încuietorilor de uși sau ferestre de pe piață (distanța între șuruburile de fixare ale mânerului de deschidere trebuie să fie de 43 mm! )

Mai multe informații despre sistemele de închidere a ferestrelor și ușilor, pentru siguranța copiilor, puteți afla de AICI.

Vezi și: Hunedoara: Un copil de 1 an și 10 luni a murit după ce mama l-a scăpat de la etajul patru. Cu o zi în urmă, un alt copil de nici 2 ani, din Petroșani, căzuse de la fereastră | Demamici.ro

Vezi și: Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră | Demamici.ro

Vezi si: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

4 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

4 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

6 zile