O fetita de 15 luni a ajuns de urgenta la spital dupa ce-a inghitit o baterie | Demamici.ro

Bateria a ars prin esofagul copilului si a fost nevoit sa petreaca o saptamana la terapie intensiva.

Abigayle Gall, acum in varsta de doi ani, a pus bateria in gura in iulie anul trecut dupa ce tatal ei, Jeff Galle, in varsta de 26 de ani, a cumparat-o pentru ceasul sau.

Barbatul a privit cu groaza cum fetita lui, atunci in varsta de 15 luni, s-a zbatut si a urlat de durere si nu intelegea ce se intampla.

Copilul a fost dus de urgenta la spital, unde o ecografie a aratat ca a inghitit un obiect circular, iar doctorii initial au crezut ca este vorba despre o moneda.

Abigayle a fost transferata la Centrul Medical pentru copii Cook din Fort Worth, unde medicii au descoperit că obiectul straniu este de fapt o baterie si că este necesar sa fie indepartat imediat.

Bateria a fost scoasa, iar fetita, din Abilene, Texas, a stat doua saptamani si jumatate cu perfuzii. Acum este acasa, insa inca sufera, avand dificultati de respiratie si digestie.

Mama lui Abigayle, Lacey Walters, care este casnica si mama a patru copii, a spus: „Tatal lui Abigayle si-a luat o noua baterie pentru ceasul sau, insa nu a nimerit marimea. A lasat-o pe birou unde Abigayle a reusit sa puna mana in timp ce eu eram afara si faceam lucruri casnice.

Sotul m-a chemat si mi-a spus ca Abigayle plange si incearca sa vomite. M-am grabit spre ea si am privit-o vreme de 10 minute. Vocea ii devenea doar o soapta. Era clar ca suferea si avea dureri,” a spus mama acesteia, potrivit Daily Mail.

A fost dusa la spital unde i s-a facut o ecografie. Ceea ce avea in gat ii bloca caile aeriene, fiindu-i extrem de greu sa respire.

„A inceput sa vomite si era ingrozitor. Era negru” a mai spus mama fetitei. Abigayle a fost transferata de urgenta la Centrul Medical pentru copii Cook, iar atunci medicii au descoperit ca „moneda” era, de fapt, o baterie, iar fetita a fost supusa unei operatii de urgenta la 4:30 dimineata.

Din fericire, acidul rezultat din bateria care se descompunea nu i-a ars complet esofagul, insa a fost nevoie sa i se monteze un un tub pentru hranire pana cand gatul ei s-a vindecat.

„Medicii au spus ca daca bateria statea mai mult in gatul ei, ar fi fost catastrofal. Cateodata cand doarme, face aceste zgomote inspaimantatoare si are probleme cu sufocarea si inghitirea.

Acum trebuie sa taiem cu atentie mancarea lui Abigayle in bucati mici pentru ca mananca cu dificultate,” a continuat mama acesteia.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, peste 3500 de incidente de inghitire a bateriilor sunt raportate anual in centrele americane de control a otravirii.

Doamna Walters ii indeamna pe alti parinti sa fie foarte precauti cu locul in care isi lasa bateriile prin casa.

Cum sa tineti copiii in siguranta de baterii si cum sa procedati daca un copil a inghitit una

  • Nu lasati dispozitivele cu baterii la indemana lor in cazul in care compartimentele bateriei nu sunt fixate si inchideti intr-un spatiu sigur bateriile libere sau de rezerva.
  • Daca un copil a inghitit o baterie sau daca ramane blocata in nas sau in ureche, mergeti de urgenta catre cel mai apropiat spital.
  • Nu-i lasati sa manance sau sa bea nimic in timp ce isi asteapta diagnosticul.
  • Este important sa mergeti la spital cat mai repede cu putinta. Cu cat bateria este indepartata mai repede, cu atat sunt mai putine riscuri de distrugeri permanente.
  • Raspanditi aceste informatii tuturor oamenilor pentru a sti ce sa faca daca se confrunta cu un asemenea caz.
Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni