Știri externe

O femeie de 40 de ani și-a făcut singură cezariană. Mama și copilul au supraviețuit | Demamici.ro

O femeie de 40 de ani și-a făcut singură cezariană. Un caz absolut incredibil a uimit lumea medicinei! O femeie aflată în travaliu și-a făcut singură cezariană pentru că nu avea cum să cheme ajutoare și se temea că bebelușul ei va muri. 

Povestea ireală a fost redată în Jurnalul Internațional de Ginecologie și Obstetrică, unde se precizează că niciun eveniment similar nu a mai fost găsit în literatura de specialitate.

O femeie de 40 de ani și-a făcut singură cezariană. Mama și copilul au supraviețuit

„Din cauza lipsei de asistență medicală și a antecedentelor de moarte fetală în uter, o femeie  de 40 de ani și-a tăiat abdomenul și uterul și și-a născut copilul. Aceasta a fost transferată la un spital unde a suferit reparații ale inciziilor și a trebuit să rămână internată.

Mama și copilul au supraviețuit evenimentului. Măsurile neobișnuite și extraordinare pentru a-și păstra descendenții determină uneori femeile la decizii extreme care le pun în pericol propria viață. Măsuri sociale, educaționale și de sănătate ar trebui instituite în întreaga lume, în special în zonele rurale din țările în curs de dezvoltare, pentru a evita astfel de evenimente extreme”, se arată în Jurnalul Internațional de Ginecologie și Obstetrică.

„Nu mai puteam suporta durerea. Dacă copilul meu urma să moară, atunci am decis că va trebui să mor și eu. Dar dacă avea să crească, aveam să-l văd crescând și aveam să fiu cu copilul meu. Am crezut că Dumnezeu ne va salva viețile amândurora”, a spus femeia pentru The Sydney Morning Herald. 

Femeia a tăiat uterul longitudinal stând într-o poziție ghemuită

Folosind trei pahare de alcool și un cuțit de bucătărie, femeia și-a secționat abdomenul de trei ori, prin piele, grăsime și mușchi. Ea a tăiat uterul longitudinal și stând într-o poziție ghemuită, a reușit să nu afecteze organele interne. A reușit să își scoată bebelușul, un băiețel. Din fericire, copilul a putut să respire și să plângă imediat, se arată în descrierea cazului medical.

Mama a fost dusă la cel mai apropiat spital, care se afla la aproximativ opt ore distanță. Chirurgii s-au asigurat că nu există risc de septicemie sau răni ale organelor, au închis operația complet și au tratat-o cu antibiotice. La zece zile de la operație, pacienta și-a revenit și a fost externată din spital.

Nașterea incredibilă a avut loc în urmă cu mai bine de 20 de ani, în 2000, atunci când Inés Ramírez Pérez avea 40 de ani.

Relatarea din Jurnalul Internațional de Ginecologie și Obstetrică este făcută pentru a atrage atenția asupra pericolului în care se află femeile din mediul rural, care nu au parte de îngrijire medicală adecvată.

Vezi și: O femeie din Alba a stabilit un record național după ce a născut opt copii prin cezariană. Medicii români nu recomandă mai mult de trei | Demamici.ro

Vezi și: Două cezariene în mai puțin de doi ani. Una în România, cealaltă în Torino. Descriere comparativă | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni