Caz de 1 la 200 de milioane de nașteri. O femeie a născut tripleți identici, concepuți natural | Demamici.ro

O femeie a născut tripleți identici, concepuți natural. O tânără mamă a uluit lumea medicală după ce a adus pe lume tripleți identici, concepuți pe cale naturală. Katie Craw, în vârstă de 26 de ani din Pentre Maelor, Țara Galilor, a trăit un șoc în săptămâna 12 de sarcină când a mers la ecografie.

Soțul a fost și el la un pas de leșin când doctorul le-a spus că în uterul lui Katie nu bate o inimioară, ci trei. Tommy, Joshua și Eddie au venit pe lume pe 9 februarie, în urma unei operații de cezariană efectuată în regim de urgență.

Katie Craw, mama copiilor: „Când am aflat că sunt însărcinată cu tripleți m-am gândit că nu ne permitem așa ceva, nici o mașină mai mare, nici o casă mai mare. Bunica mi-a spus că lucrurile se întâmplă cu un motiv și că se vor aranja. Acum că sunt aici, alături de noi, simt că trăiesc într-o bulă plină cu fericire. Sunt uluitori.”

Cuplul mai avea un băiețel, Jacob, născut în 2015. Și-au dorit ca micuțul să înceapă școala înainte să încerce să conceapă al doilea copil. Katie a rămas însărcinată după două luni de încercări și era fericită că Jacob va avea un frățior sau o surioară. Săptămâna 12 de sarcină le-a adus vestea care i-a luat prin surprindere pe cei doi părinți.

O femeie a născut tripleți identici, concepuți natural

Katie Craw, mama copiilor: „Am început să încap în hainele de maternitate mult mai repede decât în cazul primei sarcini și credeam că sarcina era mai avansată. La câteva secunde după ce doctorul a pornit ecograful mi-a spus să respir adânc.

Credeam că s-a întâmplat ceva rău și că urma să-mi dea o veste proastă, însă mi-a spus că vede trei bătăi de inimă. Am început să plâng, iar Rob s-a transformat. A devenit alb ca varul.”

După încă două săptămâni Katie a aflat că tripleții erau identici. Fiecare se dezvolta în propriul sac amniotic. La 26 de săptămâni de sarcină, unul dintre tripleți nu mai lua bine în greutate. I s-a recomandat să meargă la un control la un expert în sarcini multiple și i-a fost făcută o injecție cu steroizi.

Doctorii care au consultat-o pe Katie o priveau ca pe un miracol. Niciunul dintre ei nu mai văzuse o sarcină cu tripleți identici. „E un caz despre care am citit doar în cărți”, a declarat unul dintre doctori, potrivit Daily Mail.

La 28 de săptămâni de sarcină, femeia a început să simtă primele contracții. A stat 5 zile internată în spital în speranța că va putea întârzia nașterea copiilor. La 30 de săptămâni și o zi, Katie a ajuns de urgență la spitalul Wrexham.

Doctorii au decis să o bage în cezariană de urgență. Așa se face că pe 9 februarie au venit pe lume cei trei băieți: Tommy (născut la 17:50 cu 1233 grame), Joshua (născut la 17:51 cu 1488 grame) și Eddie (născut la 17:52 cu 1460 grame).

Katie a fost externată după o săptămână, însă tripleții au mai petrecut în spital încă două luni. Acum, băieții sunt acasă, împreună cu părinții și cu frățiorul lor.

Vezi si: A pierdut o sarcina, insa la scurt timp a ramas gravida cu tripleti, pe cale naturala | Demamici.ro

Vezi si: Credea ca are pietre la rinichi, dar cand a ajuns la spital a nascut tripleti | Demamici.ro

Vezi si: A ramas insarcinata cu tripleti, dar unul dintre bebelusi i-a murit in burta | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni