Știri interne

O asistentă din Vaslui a ajutat o femeie să nască acasă. Ambulanța rămăsese blocată în zăpadă | Demamici.ro

O asistentă din Vaslui a ajutat o femeie să nască acasă. Vremea rea din Moldova a pus la grea încercare salvatorii de pe ambulanțe, care au încercat din greu să ajungă la cazurile care necesitau ajutor imediat. 

În noaptea de luni spre marți, o femeie din localitatea Măscurei, județul Vaslui, a cerut ajutor, aceasta fiind la un pas să nască. Însă, din cauza drumurilor acoperite de zăpadă și polei, ambulanța nu a putut ajunge la gravida căreia îi venise sorocul.

O asistentă din Vaslui a ajutat o femeie să nască acasă. Ambulanța rămăsese blocată în zăpadă

Cu toate aceastea, o asistentă de pe ambulanță a reușit să ajungă la ea cu o mașină off-road, trimisă de primarul din localitate. Deși au fost emoții multe, în urma unei acţiuni care a durat opt ore, nou-născutul şi mama au fost duşi în siguranță la spital.

Potrivit autorităţilor, medicii au fost sesizați la 112, puțin după miezul nopții, că o gravidă din localitatea Măscurei urmează să nască. Salvarea solicitată a rămas blocată în zăpadă pe raza comunei Pogana, în timp ce mergea spre localitatea Măscurei.  O ambulanţă SAJ a plecat spre ea, dar la ieşirea din localitatea Pogana, echipajul medical a rămas blocat.

În urma discuţiei cu autorităţile locale s-a hotărât trimiterea unei şenilate (UTV) de la Detaşamentul Vaslui. Până la ajungerea acestuia, asistenta SAJ a mers la gravidă cu un autoturism off-road al primarului din comuna Pogana, asistând naşterea la domiciliu.

Nou-născutul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, iar femeia a rămas la o ambulanţă înzăpezită, până când a fost deblocat drumul de utilajele de deszăpezire. Marţi dimineaţă, în jurul orei 8:30, ambulanţa cu femeia care a născut a ajuns la spital.

Aceasta nu este singura situație de acest gen din ultimele zile. Luni seară, o autosanitară, solicitată pentru a prelua o gravidă de 18 ani, cu sarcina ajunsă la termen, a rămas blocată. Ambulanța a reușit s-o preia pe tânără după o intervenție de 4 ore.

„În această după-amiază Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui a fost solicitat să intervină în localitatea Vutcani pentru a prelua o gravidă în vârstă de 18 ani care prezenta semnele unei nașteri declanșate. A fost trimisă o ambulanță B2 dar înaintare a dificilă, drumul fiind acoperit de zăpadă iar la intrarea în Vutcani acesta era blocat de un autoturism aflat pe carasobil. Au intervenit în sprijin o șenilată de la ISU Vaslui și un utilaj de la Drumuri Naționale. Cu ajutorul acestora, echipajul a ajuns la Centrul de Permanență din localitate, a preluat pacienta și apoi a transportat-o în condiții de siguranță la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în total intervenția durând aproape șase ore.”, se arată pe pagina de Facebook a Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

sursa foto: iStock

Vezi și: O mamă care abia născuse, externată în papuci și cămașa de noapte, pe motiv că se încheiase programul la garderoba Spitalului din Baia Mare | Demamici.ro

Vezi și: O mamă de 33 de ani din Apuseni a murit la trei zile după ce-a născut singură acasă. Femeia era la a șaptea sarcină | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni