Mituri care imbolnavesc copiii! Curentul, antibioticele administrate dupa ureche, imbracatul prea gros – ce spune medicul VIDEO | Demamici.ro

Racim pentru ca ne trage curentul si antibioticele rezolva tot sunt doar cateva dintre miturile cu care se lupta medicii. Speriati ca s-ar putea lovi de boli grave, romanii cauta leacul pe internet, in loc sa mearga la medic.

Pediatrii spun ca desi duc o lupta cu greselile care ne intorc in timp cu un secol, le e tot mai greu sa faca fata numarului mare de parinti care isi trateaza copiii dupa ureche.

90% dintre parinti apeleaza la internet si nu la medicul de familie cand copiii lor sunt bolnavi. Cei mai multi se lasa convinsi de un mit vechi de cand lumea.

„Daca o sa mergem in parc o sa vedem ca copii mici au 2 caciuli pe cap, iar sugarii au boneta si-n mijlocul verii. Credem in chestia asta cu trasul curentului si de aceea probabil ca exista si o patologie asociata lipsei de aerisire si de primenire a aerului si in fine de microclimat corespunzator”, a declarat Mihai Craiu, medic pediatru.

Aerul inchis din casa duce de fapt la imbolnavire.

Un alt mit intalnit in ingrijirea copiilor este ca toate bolile cu febra se trateaza cu antibiotice. Pastilele administrate dupa ureche fac mai mult rau decat bine.

In medie 1 din 6 romani ia antibiotic fara sa-i fie prescris de medic, o statistica ingrijoratoare avand in vedere ca, potrivit studiile, antibioticele distrug inclusiv bacteriile care mentin echilibrul in organism, nu doar pe cele care ne imbolnavesc.

Un obicei pe care il credeam disparut trezeste inca in parinti nevoia excesiva de a-si proteja copiii. Mamele isi infasa copiii de frica ca micutii vor avea picioarele deformate. Mitul e desfiintat de specialisti.

„Sunt multi parinti care cred ca legatul asa strans ca o sarmaluta previne modificarile osoase. Nu. Modificarile osoase sunt prevenite nu de legatul strans al picioarelor, ci de o alimentatie corecta si de o cantitate normala de vitamina D”, a adaugat Mihai Craiu, medic pediatru, potrivit Stirile Kanal D.

Cum gripa continua sa faca victime, un alt mit este legat de mastile de protectie. Medicul spune ca le purtam degeaba pe strada. Sunt utile, mai ales in cazul persoanelor bolnave si in spatiile inchise.

Citeste si:

BEBELUSUL NU TREBUIE SA POARTE CACIULA IN INTERIOR. ARGUMENTE | DEMAMICI.RO

JOACA IN ZAPADA, MITURI! COPILUL RACESTE DE LA FRIG SAU DACA MANANCA ZAPADA? | DEMAMICI.RO

RACEALA SAU CEVA MAI GRAV? LA CE SIMPTOME TREBUIE SA FII ATENT SI CAND TREBUIE SA DUCI COPILUL LA DOCTOR | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

7 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână