Știri interne

Medicul ginecolog Ioana Vornic a modernizat din bani proprii un salon al unei maternități din Arad | Demamici.ro

Medicul ginecolog Ioana Vornic a modernizat pe cheltuiala proprie un salon de la Spitalul Matern din Arad și l-a inaugurat chiar de Ziua Femeii.

Gest cu adevărat deosebit pentru mămicile arădene din partea medicului specialist în obstetrică-ginecologie dr. Ioana Vornic. Aceasta a decis să modernizeze unul dintre saloanele din cadrul secției Clinice Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu două paturi.

Investiția s-a ridicat la 4.000 de euro, iar cheltuielile au fost suportate integral de către medicul Ioana Vornic.

„Ne desfășurăm activitatea într-o clădire veche, revendicată de foștii proprietari. Eu mi-am dorit să ofer o mică bucurie, măcar pentru o parte dintre viitoarele mămici, care nasc aici. Mi-am propus și am reușit să modernizez unul dintre saloanele cu două paturi. Salonul este dotat cu grup sanitar propriu pentru a spori confortul pacientelor. Mă bucur că am reușit să finalizăm aceste lucrări chiar înainte de 8 Martie, Ziua Mamei”, a explicat dr. Ioana Vornic, medic specialist obstetrică-ginecologie, potrivit aradon.ro.

Medicul ginecolog Ioana Vornic și-a dorit să le ofere viitoarelor mame o bucurie

Pentru viitoarele mămici care vor naște la Arad, gestul medicului este cu siguranță binevenit, iar astfel de inițiative merită din plin toată aprecierea!

Iar inițiativa a fost lăudată și bine primită și de colegii de unitate ai acesteia, care cunosc poate cel mai bine condițiile în care activitatea lor de zi cu zi se desfășoară.

„De Ziua Mamei, colega noastră, Dr. Ioana Vornic, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, a oferit un cadou deosebit viitoarelor mame: a renovat și modernizat unul dintre saloanele din cadrul Secției Clinice Obstetrică- Ginecologie cu două paturi!”, au anunțat medicii spitalului.

Doi părinți care și-au pierdut copilul bolnav de cancer au donat toți banii strânși din donații Spitalului de Copii „Sfânta Maria”

Lucrurile mari se construiesc pas cu pas și din bunătatea oamenilor.

Același lucru l-au demonstrat și doi părinți din Iași care au decis să doneze banii strânși în numele copilului lor, bolnav de cancer, Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Și-au dorit ca niciun alt părinte să nu mai fie nevoit să treacă prin durerea prin care au trecut ei, așa că tot ce au primit din donații, pentru copilul lor, au decis la rândul lor să îi doneze spitalulului în care micuțul lor a fost tratat.

„Suntem recunoscători personalului medical de la Sfânta Maria din Iași. Au făcut tot ce s-a putut pentru copilul nostru, aici, în țară, însă acolo (n.r. – Franța) am văzut alte condiții pentru pacienți, o cu totul altă siguranță”, a mai spus Dragoș Chihaia, tatăl.

Micuțul Călin-Mihai s-a născut la data de 27 noiembrie 2017, însă boala a avansat mai agresiv decât s-ar fi așteptat.

În perioada în care începuse să facă primii pași, copilul lor lor dădea semne de slăbiciune și se confrunta cu o anemie severă de care părea că nu mai scapă. În urma investigațiilor, medicii i-au pus un diagnostic greu de acceptat de către părinți: neuroblastom de gradul 4. Mai precis, cancer la glanda suprarenală.

Ce a urmat o fost o perioadă dificilă, cu ședințe de chimioterapie, tratamente costisitoare, injecții, plânsete și multe suferință pentru întreaga familie, potrivit aloiasi.ro.

Astfel, banii rămași din donațiile pentru fiul lor au fost investiți într-un echipament în valoare de 120.000 de euro, care poate obține concentrația necesară de citostatice, prin mixarea lor.

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași se află și o secție oncologică unde sunt internați periodic în jur de 50 de copii. La momentul actual, unitatea spitalicească avea nevoie de un astfel de echipament, însă costurile erau prea mari și nu își puteau permite.

Anual, peste 80 de cazuri noi de cancere sunt descoperite și tratate la Spitalul de Copii din Iași.

sursa foto:aradon.ro

Vezi și: Cristina Bâtlan și-a născut băiatul prematur, la 25 de săptămâni de sarcină. Medicii nu i-au dat nicio șansă: „Au vrut să-l arunce la gunoi, nu voiau să-l bage în incubator, pe externarea din spital scria avort” | Demamici.ro

Vezi și: Gemenii prematuri din Marea Britanie, născuți la 22 de săptămâni, au fost externați! „La naștere erau de dimensiunea unui baton de ciocolată” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

23 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni