Marturia unei mame: „Mi-au aparut primele vergeturi la 31 de saptamani. Mi-a venit sa plang!” | Demamici.ro

Marturia unei mame: „Mi-au aparut primele vergeturi la 31 de saptamani. Mi-a venit sa plang!” Sarcina isi poate lasa amprenta asupra corpului femeii in mai multe moduri. Unele se aleg cu vergeturi si piele lasata, iar altele ajung sa arate ca inainte de sarcina intr-un timp record dupa nastere.

Cea mai mare greseala a femeii care abia a devenit mama este sa se compare cu altele. Fiecare corp este diferit si produsele de ingrijire folosite de o mamica, s-ar putea sa nu aiba niciun efect in cazul tau. Mai mult decat atat, exista probabilitatea ca tu, care folosesti toate cremele posibile impotriva vergeturilor, sa te alegi cu semne, in timp ce o gravida care nu foloseste creme sa scape cu pielea intacta.

Indiferent daca te alegi sau nu cu vergeturi in urma sarcinii, trebuie sa inveti sa iti accepti si sa iti iubesti noul corp. In interiorul tau s-a dezvoltat o viata. Ai avut privilegiul de a-ti simti micutul in burta. Ai idee cate femei si-ar dori asta? Cate si-ar dori sa se aleaga cu toate vergeturile din lume numai sa poata deveni mame? Apreciaza ceea ce ai si aminteste-ti ca esti frumoasa!

Vezi si: In costum de baie, dupa 3 nasteri. Postarea mamei despre corpul postpartum a devenit virala | Demamici.ro

Marturia unei mame: „Mi-au aparut primele vergeturi la 31 de saptamani. Mi-a venit sa plang!”

„Mi-au aparut primele vergeturi la 31 de saptamani, in timpul primei sarcini. Imi amintesc ca am vazut o linie subtire, chiar sub buric. Mi-a venit sa plang. Ma simteam infranta. Toate uleiurile si cremele scumpe, pe care le-am folosit ca la carte, nu au functionat. Oare ele nu au efecte sau eu nu am avut suficienta grija de mine?

Ati auzit de vorba: „Comparatia este hotul bucuriei?” Este atat de adevarata. Imi amintesc ca am intrat pe social media si am inceput sa caut conturi ale altor femei insarcinate sa vad daca si lor le-au aparut vergeturi in sarcina. Niciuna dintre ele nu se plangea de asa ceva asa ca m-am simtit si mai rau. Ce au facut ele diferit? De ce eu m-am ales cu semnele astea?

Pe masura ce timpul trecea si sarcina avansa, mai multe vergeturi au inceput sa apara, insa interesul meu pentru ele a scazut. Corpul meu se schimba iremediabil pentru totdeauna, insa si perceptia mea despre el la fel. Am ales sa nu mai las vergeturile si schimbarile sa ma faca sa ma simt prost.

In schimb, mi-am dat seama ca sunt mai puternica. In corpul meu crestea viata. Un bebelus sanatos, puternic, frumos. Nimeni nu ma arata cu degetul si nu imi spunea ca burta mea arata ingrozitor din cauza vergeturilor. Numai eu vedeam si simteam asta. Dar stiti ce? Nu mai vreau sa-mi fac asta mie. Semnele cu care ne alegem dupa o sarcina ne spun povestea. Arata cat suntem de curajoase, de puternice.

Si iata-ma, acum in burta mea creste al doilea bebelus. Fiecare semn nou dobandit il imbratisez si il accept. Esti frumoasa. Aminteste-ti asta!”

Vezi si: Corpul tau a creat viata! Poarta vergeturile si semnele sarcinii cu mandrie | Demamici.ro

Vezi si: Mama si noul corp dupa nastere. „Ce bine arati. Nici nu ai zice ca ai nascut!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni