Mama unei fetite din clasa pregatitoare, umilita dupa ce a refuzat sa dea bani pentru cadoul invatatoarei si dotarea clasei | Demamici.ro

Mama unei fetite din clasa pregatitoare, umilita dupa ce a refuzat sa dea bani pentru cadoul invatatoarei si dotarea clasei. Mihaela Ichim, mama a doua fete, eleve la Scoala generala Nicolae Balcescu din Oradea in clasa a VIII-a, respectiv clasa pregatitoare, a refuzat sa dea bani pentru cadoul invatatoarei si achizitionarea de perdele si a unui alfabetar.

Femeia, profesor de limba franceza la Liceul Constantin Serban din Alesd, considera ca educatia se poate face si fara ca parintii sa fie nevoiti sa scoata mereu bani din buzunare.

„Sunt cadru didactic şi am observat că în ultima perioadă opinia publică este extrem de defavorabilă la adresa noastră, a educaţiei din România în general. Consider că părinţii, prin ceea ce fac, de multe ori, sunt responsabili pentru degradarea imaginii noastre.

Pentru că nu este normal să se facă lucrurile astea. Lucrurile se pot face şi altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în faţa părinţilor. Avem proiecte europene, avem ONG-uri, sponsorizări, bani de la primării”, a declarat Mihaela Ichim pentru adevarul.ro.

Vezi si: Cadourile de 8 Martie in scoli, interzise. Profesorii risca sanctiuni VIDEO | Demamici.ro

Atitudinea oradencei a fost sanctionata verbal de alti parinti care au copiii in clasa cu fiica cea mica a Mihaelei Ichim. Profesoara a facut publica o parte din conversatia purtata cu alti parinti pe un grup de whatsapp.

„Ar fi foarte bine ca pe viitor sa nu mai avem aceste discutii, sa va gasiti alta clasa unde nu este nevoie deoarece si copilul dumneavoastra va invata cu acel alfabetar si nu e normal ca unii sa contribuie si altii nu. Acum nimeni nu forteaza pe nimeni. Asa ar fi mai bine. Cu siguranta sunt clase unde nu e nevoie. Mergeti acolo.”

„Nu este corect. Altul da bani, altul nu.

„Recomandarea mea este sa se mute ori sa se duca personal la director sa ceara dotarea clasei sa vada cand o va primi”

Au fost doar cateva dintre mesajele pe care parintii, care au cotizat cu bani pentru cadoul invatatoarei si dotarea clasei, le-au lasat pe grupul de whatsapp.

Mama unei fetite din clasa pregatitoare, umilita dupa ce a refuzat sa dea bani pentru cadoul invatatoarei si dotarea clasei

In urma acestei discutii, Mihaela Ichim a decis sa-si faca publica nemultumirea cu privire la banii pe care parintii trebuie sa-i plateasca pentru profesori si dotarea claselor cu cele necesare.

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școala „Nicolae Balcescu” din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.

  • Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. 
  • Nu am facut-o, pentru că este ilegal (art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etica al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.
  • Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.

Să ajung să fiu „sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu.

AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASA!”

Vezi si: O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor | Demamici.ro

 

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni