Măicuța Parascheva, salvator pentru 1500 de suflete. Cu bani europeni a reușit să ridice un cabinet medical într-un sat uitat de lume | Demamici.ro

Măicuța Parascheva, salvator pentru 1500 de suflete. Cu bani europeni a reușit să ridice un cabinet medical într-un sat uitat de lume. Măicuța Parascheva este medicul de familie mulțumită căreia aproximativ 1500 de persoane pot primi asistență medicală, după ce ani buni nu au avut la cine să apeleze pentru ajutor.

De-a lungul anilor, măicuța a învățat să tămăduiască și suflete, dar și boli. Nu degeaba se spune că Dumnezeu lucrează prin oameni.

Măicuța Parascheva a ales drumul monahal de la vârsta de 18 ani și cu siguranță este un astfel de exemplu.

„Eu am fost un copil simplu, crescut la țară, cu o copilărie foarte frumoasă, cu visele și dorințele firești ale oricărui copil. Când m-am gândit ce mi-ar plăcea să fac, mi-am spus că vreau să mă duc la mănăstire.

Am plecat într-o zi de luni. Am ajuns la mănăstire și a fost ceva de vis. Toate discuțiile, modul în care colaborează oamenii… Una e să fii acasă cu 6 persoane, alta e să fii cu 70-80 persoane și să le privești pe toate ca pe niște furnicuțe care își fac treaba în permenență.”, a povestit Maica pentru Observator.

În timp, drumurile au condus-o de la mănăstire direct în Capitală, acolo unde și-a început studiile medicale.

„Am plecat la București unde mi-am făcut pregătirea medicală. Eu venisem de la gară cu un tramvai, m-a copleșit orașul mare, agitat, mașinile multe.”

A construit primul cabinet medical din sat cu fonduri europene

După ce și-a încheiat rezidențiatul, viața a trimis-o într-un loc aproape uitat de lume din județul Ialomița. Cu multe insistențe, Maica Parascheva a reușit să ducă la bun sfârșit proiectul pentru care s-a zbătut multă vreme.

Cu bani europeni, a renovat dispensarul din satul Giurgeni, județul Ialomița, a asfaltat șoseaua și are acum în grijă 1500 de oameni care nu aveau medic de familie până acum.

Prin fonduri europene a reușit să construiască un cabinet modern și luminos, unde localnicii pot veni la ea la consultații, de la mic la mare.

„Cunosc satul, casele, gospodăriile, deja știu cum să abordez discuția, știu și ce tratament să dau. Cunosc și situația financiară de la fiecare familie, am în vedere și acest lucru atunci când aleg un tratament pentru ei”.

Când nu se află în sat, măicuța Parascheva are grijă de copii la secția de pediatrie a Spitalului Județean din Slobozia.

„Orice problemă are o soluție, o rezolvare, doar că trebuie să vrea. Eu dacă am o oră liberă, trebuie să fac ceva. Vezi frumusețea zilei de azi? Toată lumea e într-o alergătură permanentă, într-un neajuns permanent, într-un permanent zbucium și nu e de mirare că nu îl poți vedea pe Dumnezeu în astfel de momente.”, a mai spus Maica Parascheva.

Vezi si: Maica Ecaterina, o mama cu 126 de copii. Ingerul de femeie care calauzeste suflete. Povestea Asezamantului Santul Leontie din Radauti | Demamici.ro

Vezi si: Parintele Damaschin are grija de 4000 de copii. Un om cat o lume. VIDEO emotionant | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni