E dovedit stiintific: legatura dintre mama si fiica e chiar si mai puternica decat am fi crezut | Demamici.ro

Daca mama apare in topul persoanelor apelate din lista ta telefonica, oamenii de stiinta au o explicatie pentru acest lucru:

relatia dintre mama si fiica este cea mai stransa relatie dintre toate care se pot stabili intre parinti si copii in ceea ce priveste felul in care creierele lor proceseaza emotia.

Informatiile au fost publicate intr-un studiu din Jurnalul de Neurostiinte. Conexiunile dintre mame si fii, tati si fiice sau tati si fii sunt construite pe o fundatie solida de dragoste, insa nu sunt la fel de puternice in ceea ce tine de empatie. Studiul a relevat faptul ca „chimia” creierului este cea „responsabila” de acest lucru.

Potrivit studiului realizat in anul 2016, pe un esantion de 35 de familii, partea creierului care se ocupa de gestionarea emotiilor este mai asemanatoare intre mame si fiice decat in cazul celorlaltor perechi parinti-copii.

Asta inseamna ca o mama isi poate intelege mai bine fiica in momentul in care aceasta se confrunta cu o problema intrucat se poate transpune cu o mai mare usurinta in locul ei. (Sau asa se poate explica de ce sunteti amandoua atat de incapatanate – pana la urma magnetii cu aceiasi poli se resping).

Studiul este relevant si in implicarile pe care le are in intelegerea sanatatii mintale. Fumiko Hoeft, profesor colaborator al Universitatii din California si psihiatru, a explicat ca sistemul corticolimbic este strans legat de depresie. Asta inseamna ca mamele care s-au confruntat cu depresii vor avea fiice mai predispuse la aceasta boala a mintii. Din fericire cunoscand predispozitia, instalarea bolii poate fi prevenita.

Cu toate ca esantionul nu a fost unul foarte extins, au existat si alte studii care au avut ca obiectiv analizarea legaturii dintre mame si fiice. Spre exemplu, un alt studiu a scos in evidenta faptul ca mamele tind sa-si favorizeze fiicele, in timp ce tatii le tin partea baietilor. Acest lucru s-ar datora experientelor asemanatoare prin care au trecut.

Legatura dintre fiice si mame este cea care ramane cea mai puternica, din cadrul unei familii, indiferent de schimbarile pe care viata le scoate in cale. Mai mult decat atat, ele au o putere fenomenala de a se influenta reciproc.

Citeste si:

CELE MAI CUNOSCUTE SUPERSTITII DIN SARCINA. CUM ITI DAI SEAMA CE SEX ARE COPILUL DUPA METODELE DIN POPOR | DEMAMICI.RO

7 REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTI DACA MERGI IN VIZITA LA UN NOU-NASCUT

CHIAR SI DUPA NASTERE, O PARTE DIN COPILUL TAU RAMANE IN TINE. E DEMONSTRAT STIINTIFIC – MICROCHIMERISMUL FETAL | DEMAMICI.RO

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni