Știri externe

La doar 12 ani, Laurent Simsons este cel mai tânăr doctorand de la institutul Max Planck din München | Demamici.ro

La doar 12 ani, Laurent Simsons este cel mai tânăr doctorand de la institutul Max Planck din München. Laurent Simsons, în vârstă de 12 ani, este un copil supradotat, conform spuselor tatălui său, dar mai ales după cum reiese din parcursul său academic. Băiatul își va finaliza doctoratul la München, în cadrul unui institut renumit. Laurent Simsons, de origine belgian-olandeză, este înscris ca doctorand în fizica experimentală la Institutul „Max Planck”, potrivit informațiilor furnizate de Alexander Simsons pentru agenția de presă dpa, citată de Spiegel.

In decursul unui singur an, Laurent a finalizat studiile de fizică la Anvers reușind să obțină diploma de master.

La doar 12 ani, Laurent Simsons este cel mai tânăr doctorand de la institutul Max Planck din München

La începutul anului, Laurent Simsons a finalizat deja un stagiu de practică la Institutul „Max Planck” de Optică Cuantică, în centrul de cercetare din Garching, în apropiere de München. Ba mai mult, băiețelul a fost lăsat sa participe chiar la un proiect de cercetare și să utilizeze un laser pentru a detecta cele mai mici celule canceroase ce se află în sânge.

Coeficientul de inteligență al lui Laurent depășește 145. Încă de când era mic, a trecut prin toate etapele de învățământ într-un ritm alert. La vârsta de doar șase ani, acesta a părăsit școala elementară, iar la vârsta de opt ani avea diploma de liceu în buzunar. De asemenea, tot într-un timp foarte scurt și-a obținut și diploma de licență, tot la Anvers. Apoi s-a apucat să studieze ingineria electrică la Eindhoven, în Olanda.

„Va fi o combinație de chimie, medicină și fizică și el va fi în laboratoare zi de zi.” Tatăl său a adăugat că lui Laurent nu-i place să se limiteze la un singur domeniu de cercetare, scrie Brussels Times. „Va avea timpul de care are nevoie pentru a-l duce la bun sfârșit. Se poate cufunda în acele trei domenii, ceea ce este minunat”, mai spune acesta.

Cum îți dai seama dacă copilul tău este supradotat?

Copilul care învață mai repede și cu mai multă ușurință volumul de cunoștințe propus unui grup de o anumită vârstă din care face parte și el la rândul lui se numește copil supradotat, dintr-o perspectivă pedagogică. Privind din perspectivă psihologică, copilul a cărui vârstă mintală este superioară celei cronologice, adică este precoce, este considerat supradotat.

Pentru a putea stabili dacă un copil este supradotat sau nu, el trebuie supus unora evaluări psihologice, în cadrul căreia i se aplică un test special, de inteligență.

De la vârsta de doi ani jumătate se poate face evaluarea nivelului de inteligență al copilului. Pentru majoritatea oamenilor, IQ-ul este de 100, însă supradotații au un IQ de cel puțin 130. Supradotatii lumii reprezintă 5-10% din populația lumii.

Vezi și: Printre geniile lumii la 7 ani. Robert are o minte care il situeaza in 1% din populatia lumii VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Inteligenta copilului – de la cine o mosteneste! Parerea specialistilor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

13 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni