Știri externe

La 42 de ani a devenit mamă de cvadrupleți identici. Un caz la 13 milioane de nașteri | Demamici.ro

La 42 de ani a devenit mamă de cvadrupleți identici. Un caz la 13 milioane de nașteri. „Mă simt foarte norocoasă, cea mai norocoasă mamă din lumea întreagă”, declara Kimberly Fugate după ce a adus pe lume cvadrupleți identici, în februarie 2014. La toate ecografiile din timpul sarcinii, una dintre fetițe „s-a ascuns” atât de bine, încât și-a făcut apariția abia în ziua nașterii, ca element surpriză.

Bebelușii s-au dezvoltat dintr-un singur zigot, fiind cvadrupleți identici. Un astfel de caz se întâmplă o dată la 13 milioane de nașteri. Tocmai acest lucru face cazul lui Kimberly Fugate, din Mississippi, o adevărată raritate.

Soțul lui Kimberly, Craig, nu avea nici cea mai mică idee că a devenit tată de cvadrupleți. A aflat acest lucru când și-a vizitat soția, la terapie intensivă, iar aceasta i-a arătat 4 brățări, în loc de trei.

Cvadrupleții, probleme de sănătate cauzate de nașterea prematură

Fetițele s-au născut cu două luni înainte de termen și au cântărit extrem de puțin la naștere (între 0.90 kg și 1,13 kg). Odată cu prematuritatea a venit la pachet și o serie de afecțiuni foarte grave care le-au pus viețile în pericol. Fetițele au avut nevoie de mai bine de 3 luni de îngrijire în secția de terapie intensivă neonatală, unde au fost conectate la ventilatoare.

„La mai multe dintre fetițe, bătăile inimilor au scăzut foarte mult. Nici nu am putut respira în momentul în care am asistat la resuscitarea a două dintre ele”, a mărturisit mămica, la acea vreme, în vârstă de 42 de ani.

Din fericire, în iunie 2014, starea de sănătate a cvintupleților s-a îmbunătățit, iar medicii le-au dat undă verde pentru externare. Cele mici s-au alăturat părinților și surioarei de 10 ani care le așteptau acasă, cu entuziasm și cu brațele deschise. Familia de șapte membri a fost nevoită să se mute într-o casă mai încăpătoare, cu patru dormitoare și să-și schimbe mașina.

„Mă simt foarte norocoasă, cea mai norocoasă mamă din lumea întreagă. Nu plănuiam să am atât de mulți copii, dar multe lucruri s-au schimbat de când le-am născut pe Kenleigh, Kristen, Kayleigh și Kelsey. Este greu să ai grijă și de un singur bebeluș, însă pentru noi greutatea se înmulțește cu patru. Nu mă supăr.

Ne distrăm împreună și tot efortul pe care îl depunem merită din plin. Pentru o perioadă, cele mici au purtat brățări cu numele lor, însă mi s-a făcut frică să nu le bage în gură, așa că le-am tăiat. Oricum, știu, fără niciun dubiu care e care. Fiecare are personalitatea ei, dar și trăsături fizice puțin diferite. Spre exemplu, Kristen are mai mult păr, iar Kenleigh e cea mai micuță.

Bebelușii mănâncă la trei ore, chiar și în timpul nopții. Dacă se trezesc în același timp, încerc să-i hrănesc atunci. Sunt niște bebeluși liniștiți și fericiți. Uneori, însă, încep să plângă în același timp, iar acest lucru poate fi extrem de sresant. Katelyn, fiica mea de 10 ani, este un adevărat ajutor. Se joacă cu surorile sale și le amuză. De asemenea, familia mea locuiește în vecinătate și mă ajută când am nevoie. Cred că Dumnezeu mi-a dăruit cvintupleți cu un motiv și mă va ajuta să-i văd mari.”, a declarat Kimberly Fugate.

Cvadrupleții au împlinit 7 ani și le aduc părinților multe bucurii în fiecare zi

7 ani au trecut de când cele patru surori au venit pe lume. Mama lor nu a ezitat să-și facă publică povestea și să posteze în mediul virtual fotografii cu evoluția fetelor și dinamica familiei sale. Cele patru surori au avut o petrecere tematică pentru cea de-a 7-a aniversare. Îmbrăcate identic, cu rochițe roz și coronițe de unicorni, zâmbesc larg la obiectivul aparatului de fotografiat.

Vezi si: A nascut cvintupleti cand credea ca nu mai are nicio sansa sa devina mama: „Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca!” VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Sextupleti, nascuti pe cale naturala in mai putin de 10 minute. Femeia a avut o sarcina extrem de rara, 1 la 4,7 miliarde | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni