Bebeluși

Infecțiile urechii la bebeluși și copii mici | Demamici.ro

Infecțiile urechii la bebeluși și copii mici. De la febră la drenaj, aflați semnele unei infecții a urechii la sugari și copii mici, astfel încât să vă puteți ajuta copilul să se recupereze mai repede.

Semne că este o infecție a urechii

Deoarece sugarii și copiii mici nu au încă abilitățile lingvistice pentru a vă spune cum se simt, detectarea unei infecții a urechii este deosebit de dificilă.

În ciuda a ceea ce poate ați auzit, tragerea de urechi nu este întotdeauna un semn de infecție, potrivit experților. Deci, pentru ce ar trebui să fie în alertă părinții?

Infecțiile urechii la bebeluși și copii mici

„În general, o febră peste 40 de grade Celsius este unul dintre semnele distinctive ale unei infecții a urechii la un copil non-verbal”, spune Max M. April, MD, ORL pediatru din New York City și președinte al comitetului pentru otorinolaringologie pediatrică.

Următoarele semne pot indica, de asemenea, că copilul dumneavoastră are o infecție a urechii.

Durere în ureche

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, infecțiile urechii sunt dureroase, astfel încât lacrimile bebelușului sau ale copilului dumneavoastră sau iritabilitatea crescută pot fi un simptom. De asemenea, dacă bebelușul tău devine mai supărat când este întins, o infecție a urechii poate fi de vină, deoarece acea poziție pune presiune asupra trompelor lui Eustachio.

Dificultate de a adormi

A adormi greu, poate fi, de asemenea, un semn al unei infecții a urechii. Acest lucru se datorează durerii cauzate de creșterea presiunii în urechi. Uneori, copiii activi și ocupați se vor plânge mai mult de durere atunci când lucrurile se liniștesc la sfârșitul zilei sau când este timpul pentru somn. De asemenea, este obișnuit ca aceștia să se trezească în miezul nopții cu dureri de urechi.

Simptome de infecție a urechii la bebeluși și copii mici. Febră

Febra este un semn că sistemul lor imunitar lucrează în lupta împotriva infecției. Cu o infecție a urechii, temperatura copilului dumneavoastră poate varia de la 38 la 40 de grade Celsius, atunci când temperatura este măsurată rectal.

Probleme cu auzul

Acumularea de lichid în ureche poate bloca sunetul, astfel încât este posibil să nu răspundă la sunetele din jurul lor așa cum ar face-o în mod normal. Fiți siguri: auzul lor va reveni odată ce infecția dispare și urechea nu mai conține lichid.

Scăderea apetitului

Infecția urechii în sine nu ar trebui să provoace probleme la înghițire, dar copilul dumneavoastră își poate pierde pofta de mâncare pentru că pur și simplu nu se simte bine. De asemenea, pot apărea vărsăturile și diareea. Totodată, se pot plânge de dureri de stomac.

Infecțiile urechii la bebeluși și copii mici. Se scurge lichid sau puroi din urechea copilului

Deși nu este foarte frecvent, acesta este un semn cert de infecție, așa că sunați imediat medicul. Drenajul galben, alb sau verde din ureche poate semnala o perforare a timpanului, o afecțiune care se poate dezvolta dacă lichidul din urechea medie exercită o presiune atât de mare asupra timpanului încât acesta să se spargă.

Deși o spargere a timpanului poate suna înfricoșător și poate fi foarte dureroasă pentru copilul dvs., gaura nu este gravă și de obicei se va vindeca de la sine. Și vestea bună este că copilul dumneavoastră poate începe să se simtă mai bine pe măsură ce lichidele se scurg și presiunea scade.

Încă nu sunteți sigur? Mergeți la doctor

Singura modalitate de a fi sigur că copilul dumneavoastră are o infecție a urechii este să vizitați medicul pediatru sau ORL. Duceți un copil mai mic de 2 ani la medic dacă o răceală și/ sau un disconfort aparent nu dispar în două sau trei zile sau dacă febra nu dispare în una sau două zile. (Dacă copilul dumneavoastră are mai puțin de 4 luni, anunțați imediat medicul).

Infecțiile urechii la bebeluși și copii mici. Când medicul dumneavoastră se uită la urechea copilului pentru a verifica semnele unei infecții, se uită la timpan pentru a vedea dacă este roșu, gros sau bombat. Dacă da, în funcție de severitatea infecției și de alți factori, ei pot sugera să așteptați ca să se rezolve de la sine. Sau ar putea prescrie medicamente, de obicei antibiotice, pentru a accelera vindecarea.

În plus, medicul pediatru al copilului dumneavoastră poate sugera dacă copilul dumneavoastră are nevoie de picături pentru urechi sau de analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi acetaminofenul sau ibuprofenul. A se ridica și a fi sprijinit puțin în timpul somnului (acest lucru este sigur doar pentru copiii mai mari, bebelușii trebuie să doarmă plat pe spate pentru a reduce riscul de SIDS) poate ajuta la ameliorarea durerii de urechi, la fel ca și o baie caldă cu abur.

Referințe:

  1. Ear Infections in Children: Information for ParentsAmerican Academy of Pediatrics. Updated 2023.
  2. Otitis ExternaStatPearls [Internet]. Updated 2023.
  3. Ear Infections in ChildrenNational Institute on Deafness and Other Communication Disorders. 2022.
  4. Acute Otitis MediaJAMA Pediatr. 2020.
  5. Health Problems Caused by Secondhand SmokeCenters for Disease Control and Prevention. Reviewed 2022.
  6. Breastfeeding and childhood acute otitis media: a systematic review and meta-analysisActa Paediatr. 2015.
  7. Does pacifier use cause ear infections in young children? Br J Community Nurs. 2002.
  8. Ear infectionsPaediatr Child Health. 2009.
  9. Tympanostomy Tube. StatPearls [Internet]. Updated 2023.
  10. https://www.parents.com/baby/health/ear-infection/how-to-tell-if-its-an-ear-infection/

Vezi și: Infecțiile respiratorii la copii. Metode de prevenție și soluții naturale pentru a le reduce severitatea și a găbi vindecarea (P) | Demamici.ro

Vezi și: Totul despre otita. Ce este si cum se trateaza | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

5 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

5 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

7 zile