I-a murit bebelusul in burta la 34 de saptamani. Parintii acuza medicul de malpraxis | Demamici.ro

Un bebelus a murit in pantecele mamei, iar medicii au asteptat o zi si o noapte pana sa induca nasterea. Este drama unor parinti din Buzau care il acuza pe medicul ginecolog de malpraxis.

Parintii sustin ca s-au prezentat la medic in momentul in care mama nu a mai simtit miscarile bebelusului, insa ar fi fost tratati cu indiferenta. Problemele au inceput cand femeia in varsta de 34 de ani era insarcinata in 34 de saptamani.

Alarmata ca baietelul ei nu mai misca, gravida s-a prezentat la cabinetul particular al medicului ginecolog.

I-a murit bebelusul in burta la 34 de saptamani. Acuzatii de malpraxis

„Daca eram operata in momentul in care i-am spus doamnei doctor de atatea ori ca copilul nu mai misca, cu siguranta ca copilul meu traia acum. A spus ca nu poate sa ma opereze doar pentru simplul fapt ca nu-l mai simt eu ca misca”, a declarat Claudia Serban pentru Observator.

La ecografie medicul ar fi descoperit ca fatul avea cordonul ombilical infasurat in jurul gatului. A doua zi, femeia s-a prezentat la Maternitatea din Buzau unde a fost consultata de acelasi medic.

„Bataile cardiace fetale la fel 150, 160 de batai pe minut, ceea ce este perfect ok. Misca sub sonda mea ecografica”, a declarat Anca Serbanoiu, medicul ginecolog acuzat de parinti.

Bebelusul a murit cateva ore mai tarziu, au aratat ulterior analizele. Medicii sustin ca nu au mai vazut un astfel de caz. Cordonul ombilical era inodat si infasurat de mai multe ori in jurul gatului.

„Este ceea ce este numit in literatura de specialitate un caz nefericit si este citat in literatura „copilul sinucigas””, a declarat Dcotorul Dorin Neacsu de la Maternitatea Buzau.

Gravida a asteptat 20 de ore pana cand bebelusul mort i-a fost scos din pantece. Parintii au facut plangere la Colegiul Medicilor, dar si la Parchet.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

12 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni